Urban Jungle se širi i na Zagreb

URBAN JUNGLE, kompjuterska igra čiji su autori prvi u Hrvatskoj te rijetki u svijetu napravili virtualnu simulaciju grada mogla bi se, nakon Rijeke, proširiti i na Zagreb.

Prva cestovna simulacija u Hrvatskoj je besplatna za naše tržište, a autori su je kao poklon za Svetog Nikolu omogućili za download 6. prosinca prošle godine.

Urban Jungle je oduševio mnoge, jer se radi o igri u kojoj nema nasilja, već se inzistira na prometnim pravilima i promiče kultura vožnje.

Primjerice, prođete li kroz crveno, te ne date znak žmigavcem, policajac će vam naplatiti globu, a ako duže vrijeme ne posjetite benzinsku crpku, auto će stati.

Predsjednik RH Stjepan Mesić prepoznao je da se radi o odličnoj inicijativi te pozvao da se projekti nastave s izradom simulacija i za druge hrvatske gradove.

Autori nisu dugo čekali i već su napravili probe virtualnog Zagreba, a kako doznajemo iz tvrtke Kreativni Odjel, postoji mogućnost da se nakon Rijeke izradi i virtualni Zagreb.

S nestrpljenjem očekujemo nastavak ovog hvalevrijednog projekta. Više fotografija, kao i download igre možete pronaći ovdje.

S.H.

Pročitajte više