Petra Maroja i Sonja Kovač u blatnjavom ringu potežu vime?

POD GESLOM "100 posto farma - sto posto hrvatsko, zahtjevno, napeto i zabavno", Nova TV najavljuje skorašnji početak reality showa Farma, koja će se ove godine u mnogočemu razlikovati od prošlogodišnje. Osim što su se već nametnula neka imena koja bi se mogla pojaviti u showu, poput Roberta Valdeca, don Anđelka Kaćunka ili Vesne Škare Ožbolt, pozive za sudjelovanje dobile su i pjevačica Sonja Kovač te manekenka Petra Maroja.

Iako ni jedna ni druga, kako su rekle, "nisu ovlaštene išta govoriti prije početka showa pa ni potvrditi ulazak u Farmu", obje su zvučale kao da jedva čekaju da dođe dan kad će postati prave farmerice. Drugima riječima, nisu demantirale ulazak u show.

Seoski sajam i borba za luksuzne stvari

Pored novih lica, ovogodišnja Farma uvela je brojne novitete pa će tako svakog ponedjeljka biti dan za odabir novog gazde koji će odabrati slugu i sluškinju, između kojih će se birati novi duelist. Također, ponedjeljak je dan za novi tjedni zadatak u kojemu se svi moraju truditi kako bi zaradili dukate, a maksimalni novčani iznos koji farmeri mogu zaraditi je do pola milijuna kuna, dok će polovica tog iznosa biti prisutna na Farmi u dukatima kojima će gospodariti mentor Joža.

On će i ocjenjivati farmere te s njime posjećivati seoski sajam četvrtkom, gdje će trampiti predmete koje su izradili uz pomoć Praktikuma i hranu koju su proizveli na farmi, kako bi dobili delicije - meso i luksuzne stvari koje im nisu dostupne na imanju.

Još jedna od novosti ovog proljeća je prvi duelist, koji je izabran između sluge i sluškinje, a koji sam bira svoju sudbinu. Naime, on može odlučiti s kime će se boriti, a kako bi u dvoboju pobijedio, procjena odabira drugog duelista mora biti mudra. Oba duelista odlaze u izolaciju kako bi se pripremili za dvoboj.

Jedinu pogodnost koju ima drugi duelist je odabir vrste dvoboja. Petak je dan za veliki dvoboj. Sto posto napetiji nego prošle godine, svaki dvoboj će imati gubitnika. Gubitnik dvoboja jedino zadovoljstvo imat će u tome što će moći postaviti novog Gazdu te odlučiti tko je nasljednik njegovih stečenih dukata.

Sto posto domaće

Najbitnija razlika između prve sezone showa Farma i ove jest u životinjskom i biljnom svijetu koji će ovoga puta na farmu pristizati iz raznih dijelova Hrvatske. Domaće izvorne pasmine životinja poput istarskog boškarina, slavonskog podolca, ličke pramenke, pazinskog i zagorskog purana, hrvatica ili međimurske lastavice postat će privremeni stanovnici farme. Farmeri će u skladu s načelom 100 posto hrvatsko njegovati tradicionalne običaje hrvatskog sela, koje je suvremeni čovjek zaboravio ili se s njima nije imao prilike niti upoznati.

U 13 tjedana koliko traje show 14-ero kandidata će biti bez udobnih ležajeva, prostranih kupaonica, tekuće vode i elektrike. Ipak, kako će se tamo provesti ovisi samo o njima i njihovoj volji. Od siromašne farme mogu učiniti kućicu u cvijeću, ali će se za to morati jako potruditi. Onaj koji bude najbolji, najsnalažljiviji i najmudriji bit će pobjednik, a kroz cijelu igru farmere će voditi Dražen Kocijan - Kocka, Mia Kovačić i Nikolina Pišek.

L.V.
Foto: Nova TV

Pročitajte više