Uvod u EXIT: Get EXITed turneja po najboljim klubovima i festivalima u regiji

SVJETSKI poznati novosadski festival Exit prošle je godine dobio i svoju uvertiru. Radi se o glazbeno-turističkom projektu Get EXITed koji uključuje najzanimljivije turističke destinacije za mlade u našoj regiji. Ove godine projekt se održava od 1. do 7. srpnja, tjedan dana prije početka Exita. Get EXITed turneju pokrenuo je Exit tim u suradnji s klubom Papaya, a bit će to putovanje po najpoznatijim klubovima i festivalima od Papaye, preko Libertas film festivala, raftinga u Bihaću do novosadskog Exit festivala.

Get EXITed turneja sastoji se od četiri faze. Započinje u klubu Papaya gdje će za dvodnevni party biti zadužena svjetska legenda Sven Vath te regionalne zvijezde Umek i Gramophonedzie. Nakon Novalje, putovanje se nastavlja prema Dubrovniku, domaćinu Libertas film festivala, koji se ove godine prvi put uključuje u projekt. U okviru zadnjeg dana festivala organiziran je završni party s posebnim gostima iznenađenja. Usporedno će se u Bihaću, osim glazbenih i filmskih događaja, organizirati i rafting na Uni. Veliko finale turneje bit će VIP party impresivnog kluba Giardino u Novom Sadu.

"Cilj projekta je lakše probijanje na nova tržišta i dolazak nove publike u regiju", rekao je Adnan Mehmedović, glasnogovornik Get EXITed projekta i kluba Papaya. Mehmedović je objasnio kako je namjera nastaviti spajati i uključivati druge zanimljive projekte u regiji.

Dvije najveće glazbene destinacije, Exit i Papaya, i njihov zajednički projekt od samog početka podržala je i regionalna glazbena televizija - MTV. Zajedničkom promocijom i ponudom najbolje turističke rezultate očekuju u 2011. i 2012. godini.

Projekt je dio svog medijskog prostora prepustio humanitarnoj akciji "Ambasadori regije protiv droge". "Želimo iskoristiti pozitivan utjecaj Exit tima i Papaye na mlade u regiji i ukazati im da se partijati može i na zdrav način", objasnila je nositeljica kampanje Lidija Baltin. Tako će se tijekom turneje, u Novalji i Dubrovniku, prikazati film o ovisnosti "Kriva je" te održati edukativno predavanje na tu temu. Počasni ambasadori kampanje protiv droge u Hrvatskoj su sestre Ivana i Marija Husar, a u Srbiji Marko Miličević (Gramophonedzie) i DJ Aćić.

Više o Get EXITed projektu potražite na www.getexited.org, a o kampanji "Ambasadori regije protiv droga" na www.ambasadori.org.

Pročitajte više