Uz pomoć Facebooka izračunao kad se najviše prekidaju veze

Prema istraživanju provedenom tijekom 2008.  godine dva istraživača su na temelju Facebook statusa napravili grafikon na kojemu se vidi u kojim razdobljima ljudi najviše prekidaju.

Studeni i prosinac, te veljača i svibanj najkritičniji

Drastični pad prekida vidi se samo za Božić. Objašnjavaju kako je "preokrutno" s nekim prekinuti tijekom Božića, međutim, ni tad se  krivulja ne spušta do nule. Ipak, studeni i prosinac, te veljača i ožujak najkritičniji su mjeseci. Kao standardni dan u tjednu za prekide može se istaknuti ponedjeljak, a neobičan porast može se vidjeti i 1. travnja kada do prekida dolazi između parova kojima se spačke partnera, vjerojatno, nisu svidjele.

Prekidi kao "proljetno čišćenje"

Ipak, masovni prekidi događaju se dva tjedna prije zimskih praznika kao i pred proljetne praznike što autori krivulje nazivaju i "proljetno čišćenje". Najmanje parove prekida tijekom ljeta, točnije tijekom kolovoza, vjerojatno zato jer je i pred ljetne praznike lagani porast slobodnih ljudi. Ipak, ne znamo da li su u statistike uključeni samo statusi "U vezi", "U braku", "Zaručen" I "Komplicirano", a nisu se mogli pratiti niti statusi osoba u nekonvencionalnim, tajnim i sličnim vezama kao ni oni koji na svojim profilima nisu istaknuli ljubavne statuse.

Pročitajte više