Uzbudljiv život Carrie Fisher: Od ljubavi prema knjigama do Star Warsa i Harrisona Forda

Foto: IMBD

CARRIE FISHER, princeza Leia iz Star Warsa, preminula je u 61. godini života. Danas je završila svoj životni i umjetnički put koji je bio satkan čitavim spektrom djelovanja; od pisanja preko glume, pa do produciranja i stvaranja filmova.

Carrie je rođena 21.10.1956. godine na Beverly Hillsu, u obitelji pjevača Eddiea Fishera i glumice Debbie Reynolds. Odmalena je bila fascinirana knjigama, i vrlo rano se počela interesirati za umjetnost pisane riječi. Fisher je odlučila upisati i glumačku školu, a kasnije i koledž, ali je sudbina upetljala prste i već je 19 godina zaigrala u filmu Shampoo s Goldie Hawn.

Dvije godine kasnije, pročitala je scenarij Ratova Zvijezda i oduševila se, iako nitko iz njezine okoline nije mislio da će taj film biti nešto posebno. 

Ali, bio je poseban. I za filmsku umjetnost i za nju osobno. Na snimanju je upoznala Harrisona Forda i s njime stupila u vezu, a to je novinarima priznala tek nedavno u svojoj autobiografiji. 

Nakon Ratova Zvijezda, uslijedili su brojni angažmani na filmu i televiziji, a Carrie se ozbiljno posvetila i pisanju. 1987.godine izdala je svoj prvi roman "Razglednice s ruba" po kojemu je kasnije snimljen i film. 

Carrie je za života zaigrala u 43 filma, i pojavila se u više od 40 televizijskih serija. Svoju ljubav prema pisanju materijalizirala je u pet romana, tri drame i četiri scenarija za film. 

Njezin ljubavni život, kao i onaj fiktivni, bio je uzbudljiv. Bila je u braku s Paulom Simonom početkom osamdesetih, a iz veze s Bryanom Lourdom ima kćer Billie koja je rođena 1992. godine, i također se bavi glumom.

2016. godina je uzela još jednu veliku ženu, koja je svijetu ostavila puno umjetnosti, smijeha i lijepih uspomena koje oni koji su je poznavaliu ovim trenucima dijele sa svijetom. 

Pročitajte više