Pogledajte sve nastupe finalne večeri Supertalenta, ali i "božićni specijal" Maje Šuput

Foto: Facebook

FINALNU večer Supertalenta otvorio je najmlađi od 12 finalista - šestogodišnji Gabrijel Čačić. Maleni Mišo Kovač, kako mu mnogi tepaju, u finalu je izveo hit šibenske legende "Ako me ostaviš" te publiku podigao na noge.

"Ja nisam došao da pobijedim na Supertalentu nego da svi vide tko će zamijeniti Mišu Kovača", rekao je dječak te osvojio simpatije mnogih.

Nakon njega, na pozornicu su se popeli Step Boys, kojima je Maja Šuput poručila da mogu i do pobjede. "Ljudi, uporno gledam hoće li netko na sekundu izaći iz ritma, ali nema šanse. toliko ste ujednačeni i uigrani. Vi ste kao petero jednojajčanih blizanaca. Mislila sam da vaš nastup ne može brže i jače, ali može. Vaša energija je zarazna. Vi ste ono što mi trebamo u nedjelju navečer. Vi možete biti pobjednici", rekla je.

Idući pred žiri i publiku stao je Martin Kutnar. Janko mu je poručio da je za njega on apsolutni pobjednik. Maja Šuput dodala je kako će ispuniti obećanje, ali nakon emisije. Naime, kad je dobio "zlatni gumb" na posuđenim instrumentima, Maja je obećala da će mu ih kupiti. Puna riječi hvale za Martina bila je i Martina Tomčić. 

Emil i Matea nastupili su sljedeći, što znači da Maja Šuput ipak ne mora iseliti iz države, kako je najavila ne uđu li u finale. Maja Šuput nastup je nazvala grandioznim i savršenim, dok je Janko dodao da je riječ o čistoj poeziji. Bilman je dodao, "kratko i jednostavno", da bi glasao za njih, i to ne jednom nego dvaput.

Na redu je bio Pavao Anić, koji je svojim nastupom u polufinalu dirnuo Hrvatsku. Emotivnim nastupom koji je dirnuo publiku i žiri Pavao je briljirao i u finalu. "Dostojno finala", rekla je Maja, a i ostali članovi žirija za njegovu emociju imali su samo riječi hvale.

Plesna grupa Ritam zona bila je sljedeća. Za Davora Bilmana to je bio njihov najbolji nastup dosad. Djevojke su bile zadovoljne nastupom te su napomenule da su sretne i jer su samo došle do finala. Janko je dodao da su najbolja plesna grupa ove godine dok je Maja imala riječi hvale za kostimografiju i njihovu energiju.

Na redu je bila Antonia Dora Pleško, djevojka zbog koje su mnogi posumnjali u namještanje showa. Nastup je to stoga koji su mnogi dugo čekali. Maju Šuput njezin nastup je rasplakao te nije imala riječi. "Apsolutno zaslužuješ biti ovdje", rekla je nekoliko puta. Martina je bila malo suzdržanija, no i njoj se nastup svidio. Bilman je dodao kako će hejteri imati puno komentara na ovaj nastup, što za njega znači da je bio jako dobar. Janka su osvojile već prve riječi. "Svaki negativni komentar koji govori da ti nisi trebala biti ovdje je čista zloba", rekao je.

Nakon Dore, na pozornicu su stigli Slovenci, Flipping Art, koji su u polufinalnoj emisiji skoro dobili X od čitavog žirija, da bi ih ubrzo ostavili bez riječi. "Strašno dobro", rekao je Bilman, a Rene i Igor su dodali da je bilo malo i zastrašujuće. Maja Šuput, koja se na trenutke okretala te ustala sa stolice, bila je oduševljena te ih nazvala "svojima". Martina pak je bila oduševljena glazbenom podlogom, koja je po njoj uvijek dosad bila pogođena uz ono što izvode.

Sljedeće su na redu bile Darija i Anamarija Ramljak, sestre anđeoskog glasa iz Međugorja. Martina je njihovim nastupom bila više nego oduševljena. "Fantastično muziciranje, predivne ste", rekla je. Janko je osvojila njihova povezanost i suradnja. "Prekrasna vam je ta energija", poručio im je. "Lijepo pjevate, sviđao mi se nastup, niste baš doprle do mene, ali to nema veze s vašim pjevanjem. U svakom slučaju, jako lijepo", rekao je Bilman.

Nastup plesne grupe "Atomi" bio je jedan od posljednjih večeras. Martina je bila oduševljena da su uspjeli u samo tjedan dana uvježbati ovakvu koreografiju. "To je nemoguće, nemoguće", rekla je te dodala da ih treba podržati jer "ta djeca su senzacionalna". Janko se složio s Martinom, a Maja dodala da mogu biti ponosni sami na sebe. Bilman je dodao da dosad nije razmišljao o njima kao o pobjednicima, ali mu je ovaj nastup promijenio mišljenje.

Scifidelity Orchestra pred publikom i žirijem našli su se sljedeći, a nastupom su predstavili i svoju prvu autorsku pjesmu, Mačo, čime je Maja Šuput posebno bila oduševljana. Kako je Davoru rođendan, vesela pjevačica pokrenula je čitavu akciju čestitanja mu istog, što je Scifidelity Orchestra oduševljno prihvatio. "Vi niste samozatajni, vi ste sjajni i prštite zaraznom energijom. Jako, jako zasluženo nalazite se tu", rekla je Martina.

Posljednji nastup večeras rezerviran je za Ninu i Marina, plesači iz Rijeke čiji prolaz u finale je naljutio neke gledatelje koji su smatrali da je u finale morala Matea. "Divno mi je to da se vas dvoje zabavljate dok plešete", rekao je Janko koji je dijelio Majino oduševljenje metaforom s vremenom koja je zaključila večer. "Da, baš ste lijepo zaključili ovu večer", dodala je Martina.

Nakon posljednjeg nastupa, a prije proglašenja pobjednika, Igor i Rene najavili su iznenađenje, a riječ je bila o nastupu Maje Šuput koja je i sama zapjevala.

Pročitajte više