Dobili smo novi najljepši glas Hrvatske: Pobjednica "The Voicea" je Ruža Janjiš

Foto: Dario Njavro/HRT/YouTube

NAKON pet emisija audicija, tri emisije dvoboja, dvije emisije nokauta i još tri emisije uživo, dobili smo pobjednicu druge sezone The Voicea - to je Ruža Janjiš. Unatoč tome što se natjecala s tri muška finalista, tijesno je nadmašila Edgara Rupenu u glasovima i postala druga ženska pobjednica showa.

Natjecatelji su nastupili tri puta – pjevali su pjesmu s audicije, zajedničku pjesmu s mentorom i potpuno novu pjesmu u trećem krugu.

Prvi krug

Prvi je nastupio Alen Đuras, a izveo je pjesmu Eda Sheerana "Thinking Out Loud" kojom je oduševio mentore na audiciji. Nakon emocionalnog nastupa smogao je snage da prizna da trenutno živi svoj san.

Edgar Rupena prvi je zapjevao na audicijama, a danas je drugi na redu. Pjevač klape Iskon izveo je pjesmu kojom je upao u Tonyjev tim, "Granada". Tony je cijeli njegov nastup oduševljeno pratio na nogama. Nakon izvedbe izjavio je da je na početku showa htio samo da mu se netko okrene tako da vidi ima li se smisla baviti pjevanjem.

Vedran Ljubenko iz tima Ivana Dečaka posljednji je muški glas u prvom krugu. Pjesmom "It's a Man's Man's Man's World" Jamesa Browna pokušao je osvojiti gledatelje i doći do glasova za pobjedu. Izjavio je da želi doći do svojih pjesama i koncerata, a ovaj show mu je odskočna daska, iako nikad nije očekivao finale.

Jedina žena u finalu je Ruža Janjiš iz Indirinog tima. Izvela je pjesmu "You Shook Me All Night Long" benda AC/DC kojom je iznenadila mentore na audiciji, a i ovaj put je vatrenom izvedbom rasplesala publiku i mentore. Unatoč tome, o sebi misli da nije ništa posebno, ali joj je drago ako je nekome inspiracija.

Drugi krug

U drugom krugu natjecatelji su nastupali s mentorima. Alen i Jacques u duetu su otpjevali pjesmu "Love Runs Out" grupe One Republic.

Nakon plesnog nastupa Alena i Jacquesa, Edgar i Tony su ujedinili glasove u klasičnom evergreenu "O Sole Mio", za koji Tony misli da savršeno odgovara Edgarovom senzibilitetu.

Ivan i Vedran ugrijali su atmosferu vatrenom izvedbom pjesme Kings of Leona "Sex On Fire" u pravom rokerskom duhu.

Ruža i Indira odabrale su "Let's Get Loud" kako bi rasplesale i one najtvrdoglavije gledatelje, što su nedvojbeno i uspjele.

Nakon drugog kruga postotci glasova bili su vrlo izjednačeni i nitko se nije izdvojio od ostalih.

Treći krug

U posljednjem, trećem krugu finalisti su pjevali novu pjesmu. Alen je ponovno bio prvi s Gibonnijevim hitom "Ako me nosiš na duši".
"Publika je sve rekla – svaka čast. Ti si lavčina, pjevačina, onakva kakva mora biti. Od najmanje emocije do grlenog kraja, ti si čudo", pohvalio ga je mentor Jacques.

Edgar nastavio je u svom stilu s talijanskom pjesmom "Torna a Surriento" koja je mentore podigla na noge.
"Edgar i ja odlučili smo posvetiti našu pobjedu Ruži, ako pobijedimo", đentlmenski je izjavio samouvjereni Tony.

"Crazy" grupe Aerosmith Vedranov bio je odabir za njegov posljednji nastup.
Mentor Ivan Dečak ponosan je na njega: "Ja mislim da drugačiji ljudi čine svijet ljepšim, a Vedran je definitivno drugačiji."

Ruža je bila u emocionalnom raspoloženju izvodeći hit Massima "Iz jednog pogleda".
"Nju život nije mazio, ali sam sigurna da ćemo te večeras učiniti jako sretnom. Ti si moja pobjednica!", oduševljeno je komentirala Indira.

Za vrijeme glasanja, mentori, vokalni treneri i članovi produkcije izašli su na pozornicu i odali počast nedavno preminulom Princeu izvedbom njegovog klasika "Purple Rain".

Glasanje je završeno i vrlo je izjednačeno – prvoplasirani je osvojio samo nešto više od 30 posto glasova, a drugi nešto više od 29 posto.
Četvrti sa 16,27 posto glasova je Vedran Ljubenko, a treće mjesto je osvojio sa 23,43 posto glasova Alen Đuras.

Novi pobjednik "The Voicea" s 30,67 posto glasova je Ruža Janjiš!

Pročitajte više