Vatrogasci iz Svete Nedelje naišli na čovjeka koji umire. Spasili su mu život

Foto: Vatrogasna zajednica Grada Sveta Nedelja

VATROGASCI iz Svete Nedelje naišli su na čovjeka koji je imao infarkt. Spasili su mu život, a priču su objavili na Facebooku.

"Još jedan ljudski život je spašen! Naši su vatrogasci jučer po povratku s osiguranja WRC-a naišli na čovjeka koji je doživio srčani udar i pravovremenom akcijom spasili mu život", pišu vatrogasci.

"Odmah nakon što su ustanovili da osoba ne daje znakove života, tim od osam vatrogasaca započeli su s reanimacijom uz korištenje automatskog vanjskog defibrilatora (AVD). Kroz 15 minuta reanimacije Hitna medicinska pomoć preuzima osobu i povratno nas informira da je osoba živa", dodaju.

"Moramo napomenuti da je ovom uspješnom reanimacijom prethodila višegodišnja suradnja s Crveni Križ Samobor, Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Civilnom zaštitom grada Sveta Nedelja", dodaju.

"Učinili ste ponosnu cijelu vatrogasnu službu"

"Naši operativni vatrogasci i pripadnici vatrogasne mladeži svake godine prolaze tečaj pružanja prve pomoći i upotrebe AVD-a, kako bi bili spremni za ovakve situacije i kako bi obnovili znanje. Vatrogasci naše zajednice imaju u korištenju tri  AVD-a, dva su nabavljena sredstvima Civilne zaštite grada Sveta Nedelja koja je prepoznala naše potrebe u ovom segmentu.

Projektom Crveni Križ Samobor provedena je obuka i nabavka jednog AVD-a i upravo s njim je spašen ljudski život.

Vatrogasci Svete Nedelje će i dalje sudjelovati te podržati svaki projekt u kojem se nabavljaju ovakvi uređaji čija je vrijednost na mjestu događaja neprocjenjiva. Čestitamo našim vatrogascima na sabranosti i trudu koji su uložili u ovoj situaciji i spasili još jedan život. Ovim uspješnim spašavanjem učinili ste ponosnu cijelu vatrogasnu službu", pišu vatrogasci.

Pročitajte više