Vatrogasci objavili parodiju Aleksandre Prijović: Jer ne znam ženu, al čekam Arenu

Foto: Press

Bend Vatrogasci objavio je prije nekoliko dana novu pjesmu Dam dam dam, parodiju na pjevačicu Aleksandru Prijović i njezinih pet koncerata u Areni Zagreb. 

"Jesam faca, al ne ko Aca Prija iz regije", jedan je od stihova njihove nove pjesme, koja nosi isti naziv kao i hit Aleksandre Prijović. "Jer ne znam ženu, al čekam Arenu, da pet put gledam je", nastavljaju u pjesmi Vatrogasci.

Vatrogasci će zasvirati i na ovogodišnjem Martinju 10. studenog u zagrebačkom klubu Boogaloo. S tradicijom još od 1991., Vatrogasci su bend čija je misija, kako sami kažu, oduševiti smijehom, lošom i dobrom glazbom i još boljom zezancijom.

Proslavili se brojnim parodijama poznatih pjesama

Poznati su po sasvim specifičnim, nimalo uobičajenim obradama i parodijama tuđih glazbenih uradaka, ali i pretvaranju "ozbiljnih" pjesama u sasvim neozbiljnu šalu, a u karijeri su snimili čak 13 studijskih albuma i izdali dva kompilacijska.

Prva "vatrogasna" melodija snimljena je krajem 1991. godine pod nazivom Vatrogasac Mirko. Tiho (Tihomir Borošak) i Deki (Dean Parmak), kompanjoni u smislu studijskog rada, snimili su je tijekom jednosatne pauze dok su čekali sljedećeg klijenta. Pošto je trebalo pjesmu i otpjevati, pozvali su Bubija (Vladimir Pavelić), tadašnjeg kolegu iz pratećeg sastava Jasne Zlokić.

Vatrogasac Mirko je pjesma po kojoj su Vatrogasci i dobili ime, a uslijedile su Ritam iza denser, Više-manje, manje-više i Ženićute. Nakon toga diskografska kuća "Euroton" ponudila se za njihovog izdavača te je u lipnju 1992. godine izašao prvijenac pod nazivom Vatrogasna zabava vol.1.

Pročitajte više