Velika navala: U samo 2 sata rasprodane su ulaznice za najpopularniji balet u Zagrebu

Foto: HNK/Hana Kajari/Index

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu na Facebooku je objavilo kako više nema ulaznica za balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malahova. Ulaznice su planule već prvog dana kako su puštene u prodaju, u srijedu 8. studenog. 

U roku dva sata sve ulaznice online su rasprodane

"Ulaznice koje su se mogle kupiti online putem službene stranice kazališta, rasprodane su u roku od dva sata istoga dana. Ostale ulaznice rasprodane su do četvrtka 9. studenoga do 12 sati. Sveukupno je prodano 13 300 ulaznica za 19 izvedbi baleta Orašar", napisali su na svojoj Facebook stranici. Prva izvedba baleta je 30. studenog.

🌟Ulaznice za balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vladimira Malakhova koje su puštene u prodaju u srijedu...

Objavljuje Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Croatian National Theatre in ZagrebČetvrtak, 9. studenoga 2023.

Odmah u srijedu od ranog jutra stvarao se red ispred zagrebačkog HNK. Mnogi su požurili fizički kupiti kartu za balet koji svake godine privlači veliki interes publike. Web stranica HNK, gdje je također bilo moguće kupiti karte, jedno vrijeme nije radila. Potpuno ista stvar dogodila se i prošle godine prilikom puštanja karata za Orašara u prodaju. Tada su se ulaznice preprodavale za 4000 kuna.

Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti

Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja, mašte, prinčeva i vila te nezaobilaznih slatkiša, prateći pustolovine djevojčice Klare, koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenog lutka.

Klara obožava svojeg ujaka, poznatog po izvođenju najrazličitijih čarolija, kao i njegov nesvakidašnji dar. Kad u ponoć Orašar oživi uz malu čarobnjakovu pomoć, on povede Klaru u čudesan svijet prepun najrazličitijih zanimljivih likova, koji se s neobičnom pažnjom posvećuju presretnoj djevojčici.

Pročitajte više