Veliki interes za humanitarni koncert Josea Carrerasa u Puli, sav prihod ide u humanitarne svrhe

Foto: Press

KONFERENCIJA za medije na kojoj je najavljen koncert Jose Carrerasa, koji će se u pulskoj Areni održati 23. srpnja u 21.00 sat u sklopu posljednje svjetske turneje "A Life In Music" održana je jučer u organizaciji Grada Pule.

Koncert je humanitarnog karaktera i prikupljena sredstva donirat će se za Dječji odjel KBC-a Rijeka te za Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula. Posjetitelji će uživati u poznatim, atraktivnim skladbama uz pratnju Simfonijskog orkestra HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke. S glazbenim virtuozom nastupit će hrvatska čelistica Ana Rucner i sopranistica Martina Zadro.

"Grad Pula aktivno se uključio u organizaciju ovog humanitarnog koncerta. To će biti treći nastup poznatog španjolskog virtuoza u prekrasnom ambijentu amfiteatra i time će se Pula na najljepši mogući način predstaviti i prezentirati diljem svijeta", kazao je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

U ime organizatora prisutnima su se obratili Iva Šalamon Reškovac i Nikola Mujdžić Reščić istaknuvši da za koncert vlada veliki interes te da je do sada prodano oko dvije tisuće ulaznica te da su sve V.I.P. ulaznice rasprodane. 

Mujdžić Reščić pozvao je sve posjetitelje koncerta da sudjeluju u akciji #jadoniram postavljanjem svojih fotografija s kupljenom ulaznicom uz prigodni originalni post na svim društvenim mrežama s porukom zašto je važno djelovati humanitarno. Osoba s najoriginalnijim postom za uspomenu će se slikati s Jose Carrerasom.

Bina-Istra je s partnerima već osigurala donaciju od 500.000 kuna, a sav dodatno prikupljeni novac od donacija pridodat će se početnom iznosu donacije.

Zahvalu organizatorima i sponzorima posebno su uputile Loretta Morosin ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula i zamjenica v.d. ravnatelja KBC-a Rijeka Nives Jonjić.

"Veseli me što se prepoznao rad i trud naše ustanove. Zahvaljujući doniranim sredstvima uredit ćemo prostoriju za usluge poludnevnog boravka mladih te je opremiti dodatnim sadržajima", istaknula je Morosin.

Nives Jonjić je u ime Uprave KBC-a Rijeka izrazila veliku zahvalu organizatorima i donatorima, jer će nabavka sofisticiranog pokretnog ultrazvučnog aparata služiti za dijagnostičke svrhe i terapijske tretmane, mališanima sa srčanim tegobama.

Više informacija potražite na www.carrerasupuli.com, a sve ostale informacije vezane uz koncert pratite na službenoj facebookovoj stranici Jose Carreras u Puli. 

Pročitajte više