Veliki povratak zvijezde devedesetih: Dolores predstavlja glazbeni projekt Historia

Foto: Press

DEVEDESETE mnogi nazivaju zlatnim dobom hrvatske zabavne glazbe. Mnoga imena su u to vrijeme osvajala radijske top liste, a među njima je bila i Dolores kao neizostavno ime mnogih festivala zabavne glazbe, ali i fešti. Neke od njenih uspješnica s kojima je osvojila publiku su Dobro jutro Dalmacijo, Ostavi me te mega mix s hitovima Đorđa Novkovića, ali i mnoge druge, koje imaju milijunske preglede na YouTubeu.

Nakon što je devedesetih godina objavila čak šest albuma, a 1994. godine onaj pod nazivom Pjesme moje duše, na kojem je obradila neke od najljepših meksičkih melodija, dala je obećanje svojoj publici da će se ta priča s tradicionalnim pjesmama nastaviti.

Ovo novo normalno doba koje je pogodilo čitav svijet radi pandemije koronavirusa, Dolores je iskoristila na kreativan način. S Elvisom Stanićem, jednim od naših najnagrađivanijih jazz glazbenika, ujedno i producentom ove kreativne priče, osmislila je i krenula u realizaciju projekta nazvanog Historia. Projekt će sadržavati izvorne tradicionalne pjesme koje su kroz povijest postale tradicijom raznih svjetskih kultura, otkuda je i potekao naziv projekta. Pjesme će biti izvođene na originalnim jezicima, a uključivat će tradicionalne španjolske, grčke, ruske, meksičke, portugalske, židovske, talijanske i romske pjesme.

Prva pjesma s kojom se Dolores vraća na hrvatsku glazbenu scenu, ali u novom ruhu, jest povijesna La Llorona, meksička legenda o tugujućoj ženi čiju beskrajnu ljubav iznevjeri jedan nevjerni muškarac.

"Jako se veselim povratku na hrvatsku glazbenu scenu. Iako je prošlo više od 20 godina otkako sam zadnji put stala na pozornicu, ovim projektom sam ispunila svoju želju da nastavim s tradicionalnim pjesmama. Iako živimo u izazovnom vremenu, vjerujem da ćemo iz ovoga izaći još jači. A glazba nam u tome sasvim sigurno može pomoći. Nakon La Llorone u sklopu Historije slijede i ostale pjesme koje će ubrzo ugledati svjetlo dana", rekla je Dolores.

Pročitajte više