"Vesna Pusić primila je Kurza": RTL-ov prilog iz 2013. godine nasmijao Hrvatsku

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

NAKON što je voditelj RTL-a Adrian De Vrgna u emisiji RTL Danas prasnuo u smijeh tijekom najavljivanja priloga o bivšem austrijskom kancelaru Sebastianu Kurzu, zgodno je prisjetiti se još jednog trenutka kad je Kurz nasmijao Hrvatsku. 

Naime, krajem 2013. godine bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se s tad najmlađim europskim ministrom Sebastijanom Kurzom. Tada 27-godišnji kancelar za svoju prvu destinaciju od imenovanja izabrao je upravo Hrvatsku, a tim povodom Vesni Pusić poklonio je austrijski kolač.    

"A kako je Pusić primila Kurza..." 

"Gospodin Kurz u Hrvatsku nije stigao kamionom, već avionom. Najmlađeg europskog ministra, 27-godišnjeg Sebastijana Kurza primila je naša Vesna Pusić. I da, pogađate, Kurza ne bismo stavili u našu društvenu kroniku da nije tako mlad i naočit. A kako je Pusić primila Kurza...", započela je voditeljica u prilogu u RTL-ovoj emisiji Exkluziv tabloid. 

Vijest o dolasku austrijskog kancelara pala je u drugi plan, a društvene mreže zapalili su komentari na račun neobičnog spoja njihovih prezimena. Sve ostalo je povijest. 

Pročitajte više