Vesna se od Bandića razvodila, no susjedi su tvrdili da su i tad živjeli skupa

Foto: Tomislav Miletic/Davor Puklavec/PIXSELL

VESNA BANDIĆ, udovica zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog osumnjičenika Milana Bandića, progovorila je nedavno o njegovoj smrti i onom što je uslijedilo nakon nje.

Njena ispovijest privukla je mnogo pozornosti javnosti pa su krenula prisjećanja na njihov brak te razvod 1996. godine.

Upoznali se na plesnjaku

Suprugu Vesnu Bandić je upoznao na jednom plesnjaku još za vrijeme studentskih dana. On je bio brucoš na Obrani i zaštiti Fakulteta političkih znanosti, a ona je netom završila Školu za primijenjenu umjetnost.

Prvi put vjenčali su se 1981. godine, a ubrzo su dobili kćer Ana-Mariju (38), koja je 2012. završila PMF, a danas radi u jednoj tehnološkoj tvrtki.

Zbog Vesne je Milan Bandić, rodom iz Donjih Mamića u Bosni i Hercegovini, navodno nakon studija odlučio ostati u Zagrebu. No Milan i Vesna razveli su se 1996. godine - radi stana, pa su se potom ponovo vjenčali 2003. godine.

"Postojale su nesuglasice zbog kojih sam bio odvojen od supruge sedam godina, ali smo se ponovno vjenčali 2003. godine", objašnjavao je svojedobno Bandić. No Bandićevi susjedi su tada tvrdili drugačije, odnosno da su Milan i Vesna otpočetka živjeli zajedno u stanu te da nikada nije dulje izbivala.

U javnosti se nisu pojavljivali često, a viđani su zajedno eventualno na izborima, na koje su 2019. poveli i retrivera Rudija. Vesna je svojevremeno kazala kako sa suprugom tri desetljeća nije bila na zajedničkom odmoru, ali i istaknula kako joj to ne smeta previše.

"Nisam ljubomorna..."

Bandić je, podsjetimo, preminuo 28. veljače prošle godine, a okolnosti njegove smrti do današnjeg dana nisu potpuno jasne. 

"Eh, kad bih ja to znala! Bio je na nekoj večeri, ali s kim je bio i gdje je bio, ne znam. Znate i sami da je bilo raznih priča, pa tako i ona da je bio s Natalijom. Moram reći da nisam ljubomorna, nikad nisam bila ljubomorna, nije mi to smetalo. Gdjegod je bio, bio je. Zadnjih 15-ak dana, pred njegovu smrt, primijetila sam da je bio jako, jako loše", rekla je.

"Kći i ja naslijedile smo nekretnine u Samoboru, Hercegovini i Zagrebu. I sad, kad su te u Hercegovini pripale kćeri i meni, Bandićev brat se tome jako protivi, no s obzirom na to da je polovica ovog stana njegova, ponudili smo mu razmjenu, mi njemu Hercegovinu, a on nama polovicu ovog stana", požalila se još Vesna Bandić, dodavši da se ne može dogovoriti s bratom svog pokojnog supruga.

Tvrdi da polovina stana u Zagrebu nije bila fiktivno upisana kao bratova pa dodaje da je s Bandićevim bratom uvijek bila u dobrim odnosima, a pogotovo s njegovom suprugom.

"Njegova mirovina, koju sam dobila, jedva mi pokriva režije, koje budu po četiri-pet tisuća, pa zimi i 6000 kuna jer je stan velik, a imam mirovinu 6800 kuna. Od čega ću živjeti? Ponekad mislim: Milane, dragi, ali samo si mi probleme ostavio. A znate kako kruže priče da ima milijune negdje zakopane, da su u Dubaiju računi, pa kod prijatelja... Možda to sve i ima, ali mi nikad nije rekao za to. Kad sam ga pitala 'Gdje ti imaš sav taj novac?', rekao bi mi: 'Kod prijatelja'...", rekla je Bandićeva udovica.

Pročitajte više