Veterinarka opisala kako izgleda eutanazija: "Nekontrolirano plačem nakon svega"

Foto: Instagram

SMRT kućnog ljubimca za mnoge je traumatično iskustvo, a nema čarobne formule kako izliječiti bol prouzročenu tim gubitkom. Neki budu toliko emocionalno pogođeni da zaborave na ostatak svijeta. 

Veterinarka Brenda Gough napisala je emocionalni Facebook status u kojem je objasnila kako se osjećaju veterinari kad moraju zariti iglu u nečijeg ljubimca. Njena objava podijeljena je 142 tisuće puta.

"Kako vaš veterinar vidi eutanaziju... Dakle, donesete mi vaše štene, ono me poljubi u lice, jede kolačiće koje mu ja ponudim i tako naše prijateljstvo započne... I evo nas, petnaestak ili nešto više godina kasnije, zbogom. Ima bolest srca i ne mogu to više popraviti. Ima rak i nema lijeka. Ima artritis, a terapija jednostavno ne djeluje. Želim da on zauvijek živi za tebe. Toliko jako to želim da boli. Osjećam se kao da sam ga iznevjerila. Dakle, sada je vrijeme, a ja bih trebala biti profesionalna. Ja sam liječnik. Smirena. Kul. Uvijek pod kontrolom... Zajebi to" napisala je na Facebooku, otkrivši da nakon što vlasnik ljubimca ode, ona nekontrolirano jeca.

Brenda obično provodi jednu ili dvije eutanazije tjedno, a statusom na društvenoj mreži htjela je senzibilizirati javnost oko ovog problema.

"Misli koje sam podijelila na Facebooku već su mi neko vrijeme u glavi, ali te jedne noći su samo izašle van - sjela sam i napisala ih za manje od pet minuta, riječi su samo tekle iz mene. Iskreno, nisam htjela izazvati toliku tugu", rekla je Brenda.

Drago joj je da su joj se nakon svega javili ljudi iz cijeloga svijeta s porukama podrške.

Istaknula je i problem velike stope samoubojstava kod veterinara.

"Iskreno se nadam da će ovo pročitati svi veterinari i znati da su voljeni, poštovani i da ih trebamo. Ako će čitanje tih komentara spasiti čak i jedan život, onda se to isplati", zaključila je.

Pročitajte više