Video - Završen CAP: Briljantna Matija Vuica oduševila kreacijama i Kristinom Šalinović

VEČERAS je u zagrebačkom Westgateu održana zadnja večer Cro A Portera. Ono što smo večeras imali prilike vidjeti, zaista je sjajno i ne može se istaknuti niti jedna loša kolekcija. Ipak, ono što je bilo najbolje definitivno je odlična kolekcija Matije Vuice. No, krenimo redom.

Odlična priča Hippy Gardena

Večerašnju modnu rapsodiju otvorila je modna kuća Hippy Garden. Sam uvod u reviju odrađen je odlično, imali smo prilike gledati poruke koje dižu na ekološkoj svijesti, a uvod je zaključen porukom kako svatko ima mogućnost da izabere napraviti razliku. Zatim je, uz odličnu glazbenu podlogu, krenulo pokazivanje ove kvalitetne i do kraja razrađene kolekcije. Hippy Garden ima viziju osviještene žene, koja zavodi u prirodnim bojama i ženstvenim krojevima. Predivne haljine, i sjajna usklađenost boja. Spektakularna je posebno bila zeleno - smeđa haljina, koja će zasigurno vrlo brzo završiti u ormaru neke trendseterice.

Senzualna Anamarija Asanović

Nakon odličnog Hippy Gardena, uslijedila je mlada i simpatična Anamarija Asanović. Splićanka je i ovom prilikom napravila ženstvenu i otkačenu kolekciju za mlade djevojke. Puno bijele, bež i crvene boje s ponekim crnim komadom, zaista su nosivi i šik komadi odjeće koje je kreativna Anamarija dizajnirala. Ono što je možda i najbolje kod njezine kolekcije je činjenica da je do kraja nosiva, a napravljena je tako da jednostavno morate izgledati dobro. Asanović je ovom kolekcijom potvrdila svoj talent, a crvenom lepršavom haljinom otkrila koliko još potencijala ima.

Luka oduševio za kraj

Kralj T-shirta i voluminoznih suknji zasigurno je Luka Grubišić. Iako je prepoznatljive komade zadržao, pomalo se odmaknuo od uvrijeđene otkačenosti i napravio elegantne i ženstvene haljine. Bilo je tu igre bojama i detaljima, a sve zajedno je djelovalo odlično. Crna i dramatična haljina kojom je završio kolekciju, bila je zaista nešto izvrsno pa je Luka za kraj oduševio.

Xenia Design i Nina Simone

Xenia Design, odnosno Ksenija Vrbanić, pokazala je isključivo crnu kolekciju, s ponekim bijelim detaljima. Inspiraciju je našla u nekadašnjim jazz i blues divama, a u prilog svemu išao je mikrofon na pozornici i Nina Simone kao glazbena pozadina. Bili ljubitelji njezinog dizajna ili ne, Ksenija je odlično prezentirala svoju kolekciju i pokazala seksi dame u slojeviti komadima odjeće. Ipak, možda najbolje od nje večeras, bila je uska, mala, crna haljina.

Briljantna Matija Vuica

Tihomir Krznarić pokazao je svoje pletivo. U bojama i s puno volumena, Tihomir je ponovno pokazao nešto vedro i veselo za svoje obožavateljice. Cro A Porter ove sezone zatvorila je briljantna Matija Vuica svojom kolekcijom "Okovana". Reviju joj je otvorila i zatvorila uspješna Kristina Šalinović, što je već dovoljno za ovacije. No, naravno, Matijin dizajn je poseban dio priče. Dosad nitko nije uspio toliko dobro uskladiti rock i ženstvenost, bunt i nježnost, kao što je to napravila Matija Vuica. Uz to, Ledenkove cipele i Kitschev savršeni nakit, priču su podignuli na jedan novi nivo. Vjerojatno nema osobe koja nije poželjela posjedovati nešto od navedenih stvari, i to s pravom. Vuica je napravila kolekciju za pamćenje, a sve je začinila predivnom Kristinom. Time se ovosezonski CAP završio na modno najbolji mogući način.

Pročitajte više