VIDEO Biste li si za ljepotu zalili lice pišalinom? Ovaj tip je to napravio, a rezultat je... Fuj

Screenshot: YouTube

U NIZU bizarnih hitova za očuvanje ljepote, najnoviji je, čini se, nanošenje vlastitog urina na kožu lica. Youtuber James Ware odlučio je isprobati djeluje li to doista fantastično na pore, a rezultat je, očekivano, bio - fuj.

Kao pripremu za ono što slijedi Ware je ispio bočicu vode, a zatim se pomokrio i vlastitu mokraću nanio na lice uz pomoć blazinica.

"Topla je i ima drvenasti miris", objasnio je youtuber, a kasnije je zaključio i da ga koža lagano peče od "tretmana" pa ga vjerojatno ipak neće ponoviti.

Iako se Ware videom našalio, ima onih koji doista vjeruju da će im vlastita mokraća pomoći u borbi s prištićima i miteserima.

Kako je za Daily Mail objasnio dr. Rob Hicks, terapija urinom spominje se još u Bibliji te u indijskoj i kineskoj literaturi, a poznato je i da su Asteci mokraćom dezinficirali rane.

Urin je kod zdravih osoba sterilan i sastoji se od 95 posto vode te pet posto ostalih sastojaka, poput proteina, vitamina i minerala, no to ne znači da ga je pametno nanositi na lice, kaže Hicks.

"Svako toliko pojave se tvrdnje da je urin ljekovit, ali nema nikakvih znanstvenih dokaza za to. Bubrezi su sasvim efikasan filter, a urin je ono što naše tijelo više ne treba. Zato je prilično glupo vraćati to natrag na sebe. Postoje bolji načini za održavanje ljepote, recimo zdrava prehrana, prestanak pušenja, vježbanje, izbacivanje alkohola... Ne morate mokriti po sebi za ljepotu", rekao je Hicks.

Pročitajte više