Video: Bojan Jambrošić pobjednik showa Hrvatska traži zvijezdu!

BOJAN JAMBROŠIĆ pobjednik je showa Hrvatska traži zvijezdu. Iako je favorit showa od početaka bio Zoran Mišić, koji je uvjerljivo vodio u svim anketama i dosadašnjim glasovanjima, njegovi glasači su u finalu zaspali. O pobjedi je odlučivalo svega nekoliko glasova - "Razlika je manja od 50 telefonskih poziva", obznanila je voditeljica Antonija Blaće. Tako je Bojan odnio pobjedu s 50,1 posto glasova, dok je Zoki zapeo na 49,9 posto.

Zoran Mišić i Bojan Jambrošić su u velikom finalu showa Hrvatska traži zvijezdu pred publikom i žirijem kojeg čine Tony Cetinski, Jelena Radan te Goran Lisica Fox otpjevali po tri pjesme. Prvu pjesmu, na hrvatskom jeziku, birali su sami finalisti. Drugu, stranu, odabrao im je žiri, dok su kao treću obojica otpjevali pobjedničku pjesmu  "Ne govori da me znaš" Ante Pecotića, koju su početkom tjedna obojica snimili u studiju. Iako je pjesma ista, izvedbe su bile posve različite, a aranžmani pomalo prilagođeni svakome od njih.

Najbolji kandidati ponovno na pozornici

U prvoj live emisiji na pozornici se "guralo" čak 17 kandidata - Anđela Poljak, Barbara Dautović, Bojan Jambrošić, Carla Belovari, Duško Šarić, Iva Ušalj, Leo Pavlačić, Manuela Svorcan, Matej Miličić, Nika Antolos, Nikolina Kovačević, Patricia Gašparini, Sonja Washington, Tomislav Kramarić, Vedran Jagodić, Zoran Mišić i Sementa Rajhard. Do 10. emisije su svjetla pozornice ostala rezervirana samo za dvojicu najboljih, koje su ostali kandidati bodrili iz publike.

U emisiji su gostovali Massimo i Neno Belan, a najbolji kandidati showa su se još jednom zajedno našli na pozornici te su otpjevali ovogodišnju himnu showa "Na putu do zvijezda". Umjesto Top 17 ih je na pozornici bilo 15, jer u studio nisu došli Matej Miličić, koji je bolestan, i Patricia Gašparini, koja je na maturalcu.

"Da si slučajno bio na Euroviziji ove godine, Hrvatska bi bila visoko plasirana"

Prva pjesma koju je večeras Bojan Jambrošić otpjevao bila je "Dužna si" Jacquesa Houdeka. "Činilo mi se da si uživao, vidjela sam i da si namignuo nekome", rekla je Jelena. Fox je u svom stilu postavio nekoliko nepovezanih pitanja, dok je Tony pohvalio Bojanov styling i rekao kako je "to pjesma koja mu leži".

Žiri je za Bojana odabrao pjesmu "You Raise Me Up" Josha Grobana. "Ono što čini razliku između tebe i ostalih koji su daleko dogurali je to što ove pjesme koje si pjevao prošli put i večeras izazivaju u meni jedan respect. Nisi dobio samo tinejdžerice, dobio si i njihove mame i bake. Da si slučajno bio na Euroviziji ove godine, Hrvatska bi bila visoko plasirana. Jer to je pjevanje i to su pjesme", komentirao je Tony. "Po meni je najbitnije to da si pronašao sebe. Nadam se da nikad nećeš pjevati pjesmuljke", rekla je Jelena. "Tip pjesama u kojima su neki masovni, kolektivni snovi... Ti imaš jednu moć da to dočaraš i to je, nadamo se, isplativa moć", naveo je Fox.

"Ne znam što bih ti više ponudio, osim možda sisa one plesačice koja je bila desno"

Nakon što je Bojan otpjevao pobjedničku pjesmu "Ne govori da me znaš", Fox mu je rekao: "Nastavio bih ono što smo već prije rekli o tebi, leže ti pjesme gdje je bitna interpretacija. Ne znam što bih ti više ponudio, jer već su ti sve ponudili, osim možda sisa one plesačice koja je bila desno". Na to mu je Bojan odgovorio: "Dobro, moram pogledati snimku da vidim koja je stajala desno". "Mislim da si jači pjevač od ove pjesme i možeš puno bolje pjesme otpjevati. Ovo je ovako - ti si se dobro snašao, sve je super, ali možeš otpjevati i puno teže. Jači si od ove pjesme", zaključio je Tony.

"Kad ovako s visine ti zareveš, to stvarno djeluje kao Ilija Gromovnik na publiku"

Zoran Mišić je kao prvu otpjevao "Oluju" Divljih jagoda, kojom je već oduševio u petoj live emisiji. "Mislim da malo miješamo kruške i jabuke, kad kažeš `ako pobijedim večeras, pobijedit će rock&roll`, jer je rock&roll ovim showom preko tebe već puno dobio", naveo je Tony. "Kad ovako s visine ti zareveš, to stvarno djeluje kao Ilija Gromovnik na publiku", rekao je Fox, a potom pitao Zokija misli li da ima "kruha, odnosno leba" od ove vrste glazbe.

Hit AC/DC "Highway to hell" bila je pjesma po odabiru žirija, a najviše je "prste u odabiru" imao Tony kojem je to omiljeni bend. Uz Tonyja je u izvedbi ponajviše uživao Zoki. Fox je pak zaključio da "autocesta prema paklu" ima veze s vragom, "a kad vrag daje, vragu treba i vratiti", na što ga je voditeljica Antonija Blaće upitala naziva li on to potpisivanje ugovora s Dallas Recordsom "potpisivanjem ugovora s vragom". Fox se samo nasmijao: "Naravno da ne".

"Moram priznati da je pjesma sama po sebi napravljena više `zokijevski`"

"Ne govori da me znaš" u Zokijevoj izvedbi je bila očekivano žešća nego u Bojanovoj. "Moram priznati da je pjesma sama po sebi napravljena više `zokijevski`, da budem iskren", rekao je Tony.

"Opet si imao prostora za one meni drage improvizacije i spuštalice", navela je Jelena. I Fox je naveo kako se Zoki "odlično snašao" u pobjedničkoj pjesmi.

I.M.
Foto: Borna Čavrag

Pročitajte više