Video: Bregoviću ponestalo ideja pa Severini podvalio već izlizane pjesme

SEVERININA pjesma "Gade", koju je Bregović napisao za njezin posljednji album "Zdravo Marijo", je u posljednje vrijeme punila medijske stupce zbog videospota u kojemu se polugola Seve valja da stanu i simulira seks. Nakon što se slegla prašina oko spota, na površinu je isplivala pjesma "Il pendio dell' abbandono" koja je zapravo originalna verzija Severininog "Gada".

"Pjesma je fikcija i svatko je treba doživjeti po svome"

Naime, 2005. godine je Bregović napisao glazbu za film u kojem glumi glazbenika Damiana. Carmen Consoli, međutim, napisala je stihove pjesme koju je kasnije stavila na svoj album "Eva contro Eva".   Bregoviću je očito ponestalo ideja pa je osim glazbe, uzeo identičnu tematiku za pjesmu "Gade".

Osim pjesme "Gade" postoje i originalne verzije pjesama "Zdravo Marijo" i "Da nisi možda gej"

Naime, film napravljen po knjizi Elene Ferrante prikazuje sudbinu Olge, mlade žene koju je ostavio suprug zbog mlađe djevojke što je pjevačica Carmen Consoli otpjevala u svojim stihovima, dok je u Severininoj pjesmi riječ o ljubomori i ljubavi zaljubljene žene koja se brine za vjernost svog muškarca.

"Pjesma je fikcija i svatko je treba doživjeti po svome. Upravo zato ovaj spot mogu doživjeti kao situaciju u kojoj ogorčena i pomalo ljubomorom izjedena žena ulazi u svoj dom te se u mislima obračunava sa voljenom osobom toliko da se emocije ispoljavaju i u suptilnim pokretima tijela", izjavila je Severina kojoj je pjesma "Gade" najdraža s posljednjeg albuma te je čak sudjelovala u pisanju stihova.

Osim pjesme "Gade", Bregović je također podvalio i pjesme "Zdravo Marijo" i "Da nisi možda gej" koje se u originalu zovu "Mashala, Mashala" i "Ne siam kurve, tuke sijam prostitutke". Obje pjesme imaju istu podlogu dok su jedina razlika između Bregovićeve stare, odnosno originalne verzije, i onih koje je "posebno skladao za Severinin album", riječi pjesama.

A.M.

Pročitajte više