VIDEO Cure u pariškom muzeju prosvjedovale u toplesu: "Moje grudi nisu sramotne"

Video: Femen/Facebook

FEMINISTICE iz pokreta Femen France u nedjelju su u muzeju Musee d'Orsay prosvjedovale u toplesu zbog činjenice da zaštitari muzeja prije nekoliko dana studenticu Jeanne nisu pustili da u muzej uđe u majici s dekolteom.

Aktivistice su skandirale da njihove grudi nisu sramotne, a slične slogane su napisale i na grudima. Žele da se žensko tijelo prestane seksualizirati i da se žene prestanu diskriminirati.

Podsjetimo, studentica Jeanne se s prijateljicom zaputila na izložbu u Musée d'Orsay kad su je na ulazu, kako tvrdi, zaustavili zaposlenici muzeja i buljeći u njen dekolte rekli: "To neće moći tako, ne može."

"Moj dekolte je bio problem, nisu prestajali buljiti u moje grudi. Stajala sam pred skupinom ljudi koji su me osuđivali zbog mog izgleda", kaže Jeanne i dodaje da je njena prijateljica imala crop top koji joj je otkrivao trbuh te da to zaštitarima nije predstavljalo problem.

"Odjeni jaknu pa ću te moći pustiti. Unutra radi što hoćeš, skini jaknu ako hoćeš. Razumijem te, ali to su pravila", tvrdi djevojka da joj je rekao zaštitar. Kaže da je odjenula jaknu kako bi izbjegla daljnje probleme te je dodala da se osjećala poniženo i diskriminirano.

Pročitajte više