VIDEO Hrvat Šime Košta odlučio se baviti korejskim popom, sad se svi s njim sprdaju

Screenshot: YouTube

NOVI predmet sprdnje diljem svijeta jest novi K-pop bend EXP Edition, u kojem je i jedan Hrvat. Naime, iako nijedan od članova nije rođen u Koreji, oni su baš odlučili svirati i pjevati korejski pop, piše Mashable.

Pod motom "rođeni u New Yorku, stvoreni u Seulu" 22-godišnji Koki Tomlinson japanskog i njemačkog podrijetla, 24-godišnji Portugalac Frankie DaPonte, 26-godišnji Hunter Kohl rođen u New Yorku i 24-godišnji Šime Košta, rođen i odrastao u Hrvatskoj, preselili su se u Južnu Koreju kako bi naučili jezik i snimili debitantski album.

Ovog tjedna objavili su video za pjesmu "Feels Like This", a reakcije su ukratko - užasne.

"Molim vas, debitirajte kao američki bend, ovo je sranje", napisao je jedan mladić.

"Raspadnite se odmah", dodao je drugi.

"Zašto ova sprdnja još postoji, pa prošao je 1. april. Mogao bih napisati esej zašto me ovo ljuti. Masa ljudi misli da se mi ljutimo jer smo rasisti i jer to nije bend sastavljen od slatkih Koreanaca, no to nije razlog zašto se ljutimo na ovo. Ljutimo se zbog činjenice da oni misle da će ih "k" ispred "pop" učiniti automatski poznatima, kad drugim grupama trebaju godine da uspiju. Misle da mogu samo doći i svi ćemo ih obožavati. Mogli su biti pop bend u Americi, ali ne, oni su došli pljunuti na sve korejske bendove", napisao je jedan Koreanac koji očito Šimu i njegove kolege ne može vidjeti ni nacrtane.

"Oni se muče izgovoriti Annyeonghaseyo! Kako će jebeno pjevati u Koreji i biti dio K-popa", pita se jedna djevojka.

Razlog zbog kojeg su Koreanci toliko poludjeli na EXP Edition jest činjenica da se korejski bendovi godinama educiraju o glazbi, a neki od njih od djetinjstva rade na svojoj karijeri. Za razliku od ove ekipe iz Amerike, koju je prije tri godine okupio producent Bora Kim i od njih odlučio napraviti senzaciju. Na Kickstarteru je skupio 30.000 dolara za projekt stvaranja novog benda.

"Htio sam vidjeti što će se dogoditi ako tipove iz Amerike pretvorim u K-pop izvođače, naučim ih pjevati na korejskom i ponašati se poput Koreanaca", rekao je.

Nakon što su Koreanci popljuvali EXP Edition, priču su "pokupili" i američki mediji, a naš Šime postao je veća zvijezda nego što je očekivao. Nažalost, ne baš onako kako se nadao. 

Pročitajte više