VIDEO INDEX HALLOWEEN PATROLA Partijali smo sa seksi vampiricama i jezivim tipovima - bilo je super

Screenshot: YouTube/Index

Novinari: Hrvoje Marjanović, Ivana Ramić/Video: Dario Dalmacija

ZAGREPČANI obožavaju Halloween - dovoljna je jedna kraća šetnja centrom Zagreba da dođete do tog zaključka.

Iako je riječ o, kako mnogi tvrde, "glupom američkom blagdanu koji nema veze s Hrvatima", ekipa pod (manje ili više maštovitim) maskama uvjerila nas je da je Halloween itekako stigao u Hrvatsku i da neće tako brzo otići.

Dok smo "patrolirali" centrom sreli smo gomilu odlično raspoloženih ljudi na putu prema obližnjim klubovima koji su sinoć bili puni vampira, vještica, čarobnjaka, zombija i kojekakvih spodoba kakve ćete inače (na svu sreću) teško sresti u normalnom noćnom izlasku. Pa smo i mi odlučili provjeriti kako se partija u najjezivijoj noći u godini.

Prva stanica bio nam je klub Hollywood na Tuškancu gdje su nas dočekale seksi vampirice u crvenom. Za oko nam je odmah zapeo jedan ludo rasplesani Superman, kojemu nije trebao plašt da postane glavni heroj u klubu. Djevojke u Hollywoodu su se zaista potrudile oko svojih maski, duge vilinske haljine sa zlatnim laticama, krune i plaštevi preplavili su klub. Samo bi ponekad iz gomile čudovišta i jezivih prikaza provirila nemaskirana glava.

Nažalost, ni mi nismo bili maskirani pa smo odlučili prošetati do obližnjeg tunela Grič gdje se odvijao, kako su mnogi najavljivali, "najjači party u gradu". I zaista je bilo tako.

Odmah smo shvatili da ćemo i tu biti jedni od rijetkih koji nisu maskirani. Tunelom su šetale prikaze na kakve ste spremni jedino u Noći vještica. No, ove prikaze su bile izvrsno raspoložene i još bolje maskirane. U Griču smo vidjeli neke od najmaštovitijih maski tijekom cijele naše Halloween avanture, a ekipa je tulumarila kao na legendarnim rave partyjima koji su se u prošlosti odvijali u tunelu.

Jedva smo se probijali kroz masu, a svi su bili raspoloženi za fotkanje, snimanje ili izjavu. I svi su ponavljali samo jedno: "Ludilo nam je". U Griču nismo bili dugo, no atmosfera je i nas ponijela, što se jasno vidi i u videu koji smo snimili za vas.

Iako smo ga cijelu noć tražili, Zagrepčani nam nisu dali jasan odgovor zašto slave Halloween, ali iz svega što smo vidjeli tu noć, do zaključka smo došli i sami. Ovim ljudima nije bitno otkud potječe riječ, otkud potječe običaj i zbog čega je nastao, bitno im je samo da je zabavno, da se mogu družiti i upoznavati druge ljude. Pa bio to Halloween, maškare, Božić, Nova Godina ili nešto sasvim drugo.

Pročitajte više