VIDEO Indijski policajac nosi koronavirus-kacigu dok zaustavlja građane

Screenshot: YouTube/Global News

POLICAJAC u Indiji koristi domišljat način za inspiriranje građana da se drže na međusobnoj udaljenosti kako bi se spriječilo daljnje širenje covida-19.

Rajesh Babu, policajac iz grada Chennaija, nosi posebno izrađenu kacigu u obliku koronavirusa dok zaustavlja vozila i pješake na kontrolnim točkama. Kaciga je prekrivena crvenim šiljcima s okruglim završetkom te izgleda kao mikroskopska slika novog soja koronavirusa, javlja CNN.

"Građani ne paze dovoljno na higijenu"

Lokalni umjetnik B. Gowtham osmislio je dizajn kacige kada je uočio nedostatak svijesti javnosti o pandemijskim i preventivnim mjerama.

"Građani ne paze dovoljno na higijenu", rekao je Gowtham.

"Vlasti su naredile da ne izlazimo van, ali vidim da mnogi još uvijek lutaju ulicama bez zaštitnih maski na licu“, dodao je.

U Indiji oko 1000 zaraženih, 29 ih je umrlo

Gowtham smatra kako ljudi ne doživljavaju pandemiju ozbiljno jer su virusi nevidljivi golim okom. Stoga je odlučio napraviti kacigu koja bi građanima predočila približavanje virusa.

Policajac Babu sada nosi njegovu kacigu kada zaustavlja ljude u automobilima ili na motociklima, posebno kada vidi da ne nose maske za lice. Pritom im govori o važnosti držanja socijalne distance i nošenja zaštitne opreme za lice.

"Ako izađete, ja ću ući", poručuje policajac nezaštićenim prolaznicima.

U Indiji je do sada oko 1000 zaraženih covidom-19, a umrlo ih je 29. Premijer Narendra Modi kazao je prošlog utorka da sve indijske države idu u svojevrsnu karantenu koja će trajati najmanje 21 dan. Zatvorene su sve trgovine, tvornice, uredi, tržnice, vjerski objekti i gradilišta, a obustavljen je i međudržavni prijevoz. Rade samo osnovne zdravstvene, prehrambene i vatrogasne usluge.

Pročitajte više