Video: Kako je Đoković postao važniji od predsjednika Tadića i Kosova

POMALO bizarnoj situaciji svjedočili su jučer oni koji su prisustvovali press konferenciji predsjednika Srbije Borisa Tadića, koja je naprasno prekinuta zbog - Novaka Đokovića.

Naime, Tadić se nakon svečanog otvaranja dijela autoputa Banja Luka - Bosanska Gradiška susreo s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, nakon čega je u Banjoj Luci održana konferencija za novinare. Upravo u trenucima kada se predsjednik Tadić spremao odgovoriti na pitanje o Kosovu, šefica protokola ga je naprasno prekinula riječima: "Završavamo konferenciju za novinare. Stigao je Novak Đoković, dozvolite da ga dočekamo".

Tadić je ostao zbunjen, te je, u nevjerici šireći ruke, upitao: "Što sad da radim? Ja više nisam domaćin ovdje?", pritom se kiselo nasmijavši.

Jednako zbunjen je bio i Dodik koji se klatio s lijeva na desno, ne znajuć bi li s pozornice uklonio Tadića ili šeficu protokola koja je donijela obavijest. Onda je ipak ka izlazu pogurao Tadića, kako bi napravio mjesta za najboljeg srpskog tenisača.

Pročitajte više