Video: Keira Knightley dobila ulogu jer se prije audicije napila

KEIRA KNIGHTLEY u svom posljednjem filmu "The Edge of Love", u kojem je glumila uz Siennu Miller, snimila je scenu u kojoj je morala pjevati pjesmu "Blue Tahitian Moon", pa je britanska zvijezda tako pokazala da joj gluma nije jedini talent. No, glumici je, kako je i samo priznala, to iskustvo bilo krajnje neugodno, pa si je obećala da više nikada neće pjevati, pogotovo ne pred kamerama.

"Pohađala sam lekcije pjevanja zato što ne znam pjevati. Scena koja je prikazana na filmu je prava, ono sam doista ja pjevala. Ispred mene bilo je stotinjak statista, bilo mi je strašno neugodno, ali morala sam to otpjevati. Nikada me u životu nije bilo tako strah. Ne znam kako pjevači to odrade, ali ja to više nikada neću ponoviti. Ne želim biti rock zvijezda", ispričala je 23-godišnja glumica, no čini se da je okrenula ploču. Keira se, unatoč obećanju da više nikada neće pjevati, pojavila i na soundtracku filma "The Edge of Love" gdje je otpjevala većinu pjesama, a sada će nastupiti i u mjuziklu. U intervjuu za britansko izdanje časopisa "Glamour" Keira je ispričala kako je prije audicije za film "My Fair Lady" bila toliko nervozna, jer se od nje tražilo da pjeva pred publikom, a kako bi pobijedila tremu, glumica se dosjetila da prije audicije malo popije. Keira je naposljetku dobila glavnu ulogu, a audicije se, kaže Keira, uopće ne sjeća jer je bila pijana.

"Vjerojatno sam brkala riječi jer mi se jezik neprestano zaplinjao. Producentu i kazališnom redatelju Cameronu Mackintoshu lijepo sam objasnila da je to bio jedini način da se oslobodim straha od pjevanja pred publikom", ispričala je Keira, no ubrzo je shvatila da pijančevanje na poslu ima i svoje loše strane. "Problem je bio taj što pod utjecajem alkohola dehidriraš, što nije od pomoći dok pjevaš", priznala je glumica koja će tumačiti glavnu ulogu, Elizu Doolittle, u remakeu mjuzikla "My Fair Lady" iz 1964. godine, filmu u kojem je istu ulogu tumačila legendarna Audrey Hepburn.

K.H.

Pročitajte više