VIDEO Provjerili smo koliko Hrvati znaju o Eurosongu. Nisu se proslavili

Foto: Index

UOČI ovogodišnjeg Eurosonga, koji se održava od 7. do 11. svibnja, odlučili smo provjeriti koliko Hrvati znaju o najpoznatijem glazbenom natjecanju. Nisu se baš proslavili.

Na pitanje gdje se ove godine održava Eurosong, samo jedna žena znala je da je riječ o Švedskoj. Također, mnogi nisu znali da se Australija, iako nije u Europi, natječe na Eurosongu.

Što se tiče bodovanja, ni u to nisu bili upućeni. Svakom natjecatelju na Eurosongu može se dati najviše 12 bodova, dok su neki mislili da može čak i preko 50.

Tko je ostvario najbolji rezultat Hrvatske na Eurosongu?

Od samostalnosti, Hrvatska nijednom nije pobijedila na Eurosongu. Najbolji rezultat nam je bio četvrto mjesto, a njega su osvojile Maja Blagdan s pjesmom Sveta ljubav 1996. te Doris Dragović s pjesmom Marija Magdalena 1999. 

Prolaznici koje smo zaustavili nisu taj odgovor znali. Neki su se sprdali i rekli da je Plenković ostvario najbolji rezultat Hrvatske. 

Što se tiče najgoreg rezultata Hrvatske na Eurosongu, nabrajali su brojne prošlogodišnje predstavnike, no nitko nije pogodio da je riječ o Franki Batelić. Što smo još pitali prolaznike u Zagrebu, pogledajte u videu.

@index.hr Provjerili smo koliko Hrvati znaju o Eurosongu #indexhr #eurosong #eurovision #kviz #quiz #eurovision2024 #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok #zagreb #babylasagna #croatia ♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više