Video: Ludilo oko 54. Eurosonga već je započelo

IAKO naši predstavnici za Moskvu tek putuju, ludilo oko 54. Eurosonga već je započelo. Naime, od ranog jutra započele su prve probe sudionika polufinala. Predstavnici Crne Gore, Češke, Belgije, Bjelorusije, Švedske, Armenije i Andore testirali su pozornicu te tako probili led.

Da ništa ne bude prepušteno slučaju, pobrinuli su se organizatori koji se već mjesecima marljivo brinu o svakom detalju ovog najpoznatijeg glazbenog festivala u Europi. Iako Eurosong nema više kredibilitet kao što je to imao '80-tih i '90-tih, domaćini ga svom silom pokušavaju vratiti na razinu kakvu je imao u doba najveće slave i gledanosti.

Crna Gora:
Probu je započela predstavnica Crne Gore. Andrea je na pozornici zaplesala u dugoj smeđoj haljini, dok je njezin plesač u bijelom odjelu svojim pokretima neodoljivo podsjećao na Johna Travoltu. Cijela koreografija inspirirana je sedamdesetima.

Češka:
Za razliku od Crne Gore, Češka je od svog nastupa napravila pravi zabavni show. Glavni pjevač nosio je crveni kostim i time ostavljao dozu neozbiljnosti podsjećajući na Supermana. Iza sastava koji čine dvije violine, dvije gitare i bubnjevi prikazivali su se crteži iz stripa "Super Gipsy".

Bjelorusija:
Bjeloruski izvođači nadaju se da će obožavatelji finskih "čudovišta" Lordi i ove godine gledati Euroson, jer su i oni pomalo zaigrali na tu kartu koketiranja s heavy metalom. Za kompletni umjetnički dojam pobrinula se "bijela skulptura" koja se vijorila iza pjevača.


Belgija:
Belgijci su još jedan dokaz kako se na Eurosong šalje nešto što prolazi kod publike. Ovaj put to je Elvisova imitacija. Kompletan nastup, kao i glazba dali su jasan dokaz da u Belgiji prolazi "dobri, stari Elvis".

Švedska:
Šveđani su se u Moskvu odlučili poslati i oku i uhu ugodnu pjevačicu. Pjevačica Malena u pratnji je pet plesačica koje izvode razne vratolomije dok ona ispušta svoj operetni glas zahvaljujući kojem bodovi zasigurno neće izostati.

Armenija:
Ako je vjerovati okupljenima, Armenija je definitivno imala najuvjerljiviju pjesmu. Inga i Anush izvode skladbu s popriličnom dozom armenskog (da ne kažemo istočnjačkog) melosa, ali na jedan moderniji način. Sudeći prema ukusu dobre većine našeg stanovništva, ova pjesma mogla bi lako postati hit i kod nas.

Andora:
Iako površinom mala, Andora je pokazala kako ima puno mladih glazbenih nada. Jednu takvu poslali su u Rusiju. Vesela i pjevna - tako bi se mogla opisati Susannina pjesma. Ali je li to dovoljno za pobjedu?

Švicarska:
"Neutralna" Švicarska na prvoj probi za polufinalnu večer pokazala je kako prati svjetske trendove. Naime, peteročlani bend koji će ih predstavljati neodoljivo podsjeća na megapopularni Coldplay koji puni stadione gdje god da nastupi. Zbog svog dinamičnog nastupa vrlo visoko kotiraju na Eurosong kladionicama.

Turska:
Čini se da Turska ni ove godine ne odustaje od nauma da pobjedničke poene zaradi na vizualnom, a ne zvučnom efektu. Jedan od zaštitnih znakova zemlje ključan je dio nastupa. Naravno riječ je o trbušnom plesu koji neće izostati niti ovdje.

Ovo je samo devet sudionika koji se pripremaju za dan D. Prvi izvođači na pozornicu će stupiti 12. svibnja za kada je i zakazana prva polufinalna večer.

S.C.

Pročitajte više