Video: Marko Grubnić osjetio potrebu da s ostatkom nacije podjeli "prljavi estradni veš"

MARKO GRUBNIĆ, čovjek koji za sebe tvrdi da je prije svega modni stilist, odlučio je s ostatkom nacije podijeliti "estradni prljavi veš". Modni Mačak je između odijevanja naših celebritija našao vremena i za pisanje knjige, koliko god da se pisci poput Dostojevskog, Prousta i Tolkiena okreću u grobu zbog te činjenice. Neosporno je da će tu knjigu jedna srednjoškolka radije pročitati nego remekdjelo nekog ruskog realista, ali ne može joj se to  zamjeriti. Sam Marko svoju knjigu predstavlja kao još "nikad viđeno i nikad pročitano".

Pa tko (pametan) bi to htio propustiti. Modnog su Mačka zadnjih godina za ruku držale razne manekenke, pjevačice, glumice, poduzetnice. Muškoj dijelu slavnih i poznatih birao je kravate i pravilno vezao žnirance na cipelama, stopio se sa tzv. hrvatskim jet setom, pa čak i na trenutke postao dio njega. Sva ta svoja iskustva i proživljene trenutke sa ljudima koji vrište sa naslovnica časopisa odlučio je stopiti u knjigu i to bez cenzure, kako sam tvrdi.

"Ideja se rodila sasvim spontano. Nekako kroz moj život, kroz rad. Moj dan je inače stresan i dinamičan, i svaki je drugačiji. Kroz bezbroj raznih situacija, putovanja i snimanja u meni se rodila ideja. Mogu čak reći i potreba da na neki način možda te ljude, možda sebe, možda ta putovanja približim čitateljima za koje oni možda nisu ni znali da postoje", rekao je Marko u intervjuu za Story.

Sve Markove priče biti će popraćene i fotografijama. Kaže Marko čak više od tisuću fotografija, a mi se pitamo kako će to izgledati u knjizi od 250 stranica, koliko ih planira i imati. Možda je riječ ipak o slikovnici (op.a), ali uvjeriti ćemo se sami kad slikovnica, pardon knjiga, i izađe - početkom srpnja.

"To nije nešto što smo mi mogli čitati o Indiri, Maji, ovoj onoj u novinama. Ovo su situacije više privatne prirode, ali zanimljive naravno. I sve to s ciljem da te ljude pokažem kroz moje viđenje, realan pogled na cijelu situaciju", poručio je Modni Mačak.  Pitanje koje se nametnulo samo od sebe je zapravo kako će reagirati osobe koje će se naći u knjizi, a koje su mahom njegovi prijatelji, suradnici. Zar to nije malo licemjerno prodavati intimu prijatelja?

"Ne znam kao će netko reagirati. Spreman sam da će reakcije biti svakakve, ali treba naglasiti da je to sve showbiz i to ne trebaju osobno shvaćat. Ja sam se trudio da situacije budu prikazane realno i nadam se da ljutnji neće biti mjesta. Nije me strah je znam da je sve ovo istina", zaključio je budući pisac. Da, pisac, ma kako god to nevjerojatno zvučalo, Grubnić će nakon izdavanja knjige za sebe moći reći da je pisac.

S.C.
Foto: Tea Cimaš (Cropix)
Video: Story.hr

Pročitajte više