VIDEO Meksičke sapunice koje su obožavali Hrvati: Koja je bila najbolja?

Screenshot: Youtube

PRIJE nego su domaće televizije poharale turske serije, popularne su bile meksičke sapunice. Znao se red, poslije podnevnog dnevnika cijela bi se obitelj skupila oko televizora kako bi popratili najnovije pustolovine Esmeralde ili Marisol.

U to smo vrijeme bolje znali španjolski nego engleski, a neki od nas su svoje prve ideje o romantici dobili upravo iz sapunica.

Divlja ruža

Priča o siromašnoj djevojci Rosi koju uhvate u krađi šljiva u bogataškom vrtu i ljubav koja se na prvi pogled dogodi između nje i sina nasljednika Ricarda Linaresa prva nas je prikovala za male ekrane. Negativka je Ricardova sestra Dulcina koja čini sve u svojoj moći da rastavi sretan par.

Marisol

Marisol je, pogađate, siromašna djevojka koja se uzdržava prodajući cvijeće, a lice joj je nagrđeno strašnim ožiljkom iz nesreće koju je doživjela u djetinjstvu. Njena se sreća mijenja na bolje kad upozna bogatog slikara Josea Andresa koji se odmah zaljubi u nju. Nevolje im stvara njegova majka Amparo koja je bila jedna od najomraženijih negativki u sapunicama.

Otimačica

Kad bogata i zlobna Paola Bracho upozna siromašnu Paulinu koja joj sliči kao jaje jajetu, odmah joj sine pakleni plan. Ona će provesti godinu dana putujući i zabavljajući se, dok će mladu sluškinju prisiliti da zauzme njeno mjesto u obitelji. Sve se zakomplicira kad se Paulina zaljubi u njenog muža Carlosa Daniela, a s vremenom njihova tajna dođe na vidjelo.

Esmeralda

Kad se bogatom, ali bezobzirnom gospodaru imanja umjesto sina rodi slijepa djevojčica, a u isto vrijeme siromašna žena umre rađajući sina, sluškinja i babica zamijene djecu, a Esmeralda dobije ime po smaragdima koji su platili šutnju. Mnogo godina kasnije dvoje mladih se susretne i zaljubi, a razne spletke i podmetanja njegove obitelji stoje im na putu do sreće.

Ljubavne veze

Tri sestre blizanke glumi ista glumica. Slijepa Maria Fernanda i njena zla sestra Maria Paola žive u blagostanju, dok je treća sestra Maria Guadalupe izgubljena, a izgubila je i pamćenje te ne zna tko je. Ruka sudbine ih ipak nekako spoji, a u dramatičnom finalu jedna od sestara umire.

Divlje srce

Tko bi zaboravio dugokosog odmetnika Juana koji se zaljubi u Aimee, djevojku iz visokog društva. U nju se zaljubi Andreas za kojeg uskoro saznamo da je Juanov brat, a u njega je smrtno zaljubljena Aimeeina sestra Monica. Trebalo nam je malo vremena da shvatimo tko je ovdje ljubavni par za kojeg možemo navijati.

Acapulco, dušom i tijelom

Lorena i David su smrtno zaljubljeni jedno u drugog, ali probleme im stvara njegov zli polubrat Marcelo koji je ljubomoran na Davida i zbog nasljedstva i zbog Lorene. U seriji se našlo raznih spletki i intriga, pa čak i pokušaj ubojstva, ali ljubav je na kraju ipak pobijedila.

Sirota mala bogatašica

Za razliku od prethodnih heroina, Consuelo nije ni lijepa ni siromašna. Majka i braća je tretiraju kao sluškinju, a otac ubrzo umire i ostavlja joj svoj imetak. Obitelj joj na svaki način pokušava oteti nasljedstvo, ali u priču ulazi šarmantni liječnik Julio koji se zaljubi u Consuelinu unutarnju ljepotu i nauči ju samopoštovanju.

Rubi

Rubi je siromašna ljepotica koja cijeli život sanja o bogatom mužu koji će ju spasiti od teškog života. Kad se zaljubi u mladog liječnika Alejandra, učini joj se da se njen život napokon počinje kretati u željenom smjeru. Kad se ispostavi da on ipak nema love, odluči oteti Hectora, bogatog dečka svoje najbolje prijateljice. U tome uspijeva, ali nije zaboravila Alejandra... 

Koja je od ovih sapunica bila najbolja?

Pročitajte više