VIDEO Pogledajte reklamu za depilaciju bikini zone koja je zabranjena na televizijama

Screenshot: FemFresh

REKLAMA za proizvode za depilaciju bikini zone zabranjena je na britanskim televizijama jer je preseksualizirana. Čelnicima televizija zasmetalo je "saginjanje i njihanje bokovima, piše Mirror.

Sporna reklama obećava "stručnu njegu tamo dolje", a nakon što je objavljenja na britanskom Channelu 4 podigla se velika prašina. U reklami se pojavljuje nekoliko žena u izrezanim bikinijima, dok glas govori da je "zaista ugodno imati lijepu bikini liniju". Najprije su se protiv reklame pobunili neki gledatelji, a zatim su se s njima složili i čelnici televizija.

Agencija za standarde u oglašavanju zabranila je njeno daljnje prikazivanje zbog toga što se "fokusira na ženske prepone i prikazuje nekoliko krupnih kadrova tog područja".

"Smatramo da je plesni isječak iz reklame pretjerano seksualiziran, poput glazbenih videa te da uključuje mnogo njihanja bokovima. Oglas se fokusira na prepone, s jako malo kadrova lica, a neki kupaći kostimi otkrivaju više od prosječnih kostima. Zbog toga smatramo da je u reklami prisutna pretjerana seksualizacija i objektivizacija žena", stoji u njihovom priopćenju. 

Pročitajte više