VIDEO Tiktokerice skuhale jelo za zagrebačke vatrogasce, evo što im se nije dopalo

Sadržaj nastao u suradnji s: Podravka

KLARA PETROVIĆ i Maja Jalšovec najčešće same kuhaju, snimaju proces, objavljuju videe i kušaju svoju hranu. Ovaj put stavili smo ih pred naše kamere, a kušači su bili – zagrebački vatrogasci. Pogledajte kako su im se svidjela njihova jela. 

Tri vatrogasca, dvije kuharice i jedan ručak, to je sažetak zanimljivog videa koji je pripremila Indexova videoekipa. Klara i Maja velike su zaljubljenice u kuhanje, a zagrebački vatrogasci na svojim dugačkim dežurstvima trebaju mnogo energije. Pa zašto ih ne bi iznenadile i skuhale im nešto fino?

Kao toplo predjelo pripremile su im kremastu Podravka gotovu juhu od bundeve s čipsom od slanine i krutonima. Kao glavno jelo okrijepio ih je lungić s krustom od parmezana i ružmarina. U ulozi priloga našla se krema od batata i krumpira. Sve je bilo preliveno umakom od šljiva i crnog vina.

Sve skupa poslužile su vatrogascima koji su spremno dočekali fina jela. Juha im je bila odlična, ali neki nisu mogli prijeći preko ružmarina u krustu na lungiću. Kako se kuha ovo fino jelo i koje ocjene su za njega dobile, pogledajte u videu. 

Najprije su samljele slaninu i tanko ju namazale te stavile peći da se pretvori u hrskavi čips. 

Krutoni su gotovi za čas – potrebno je samo u komadiće kruha dodati maslinovo ulje i parmezan, dobro promiješati i zapeći. 

U grubo nasjeckana mrkva, luk, češnjak i celer temeljni su sastojci umaka za lungić. Nakon što se zapeku na tavi, treba ih podliti crnim vinom i Podravka goveđim temeljcem. Kad se to zapeče, u tavi treba ostati malo tekućine koja će biti podloga za umak. U nju se dodaje pekmez od šljiva i maslac te kratko prokuha na vatri. 

Lungić se priprema pri kraju ne bi li ostao topao do posluživanja. Začinjen samo solju treba se pržiti na tavi dok ne dobije koricu sa svake strane. Potom su od naribanog parmezana, ružmarina i maslinovog ulja napravile smjesu za krust koji se stavlja na lungić. Sve skupa potrebno je zapeći u pećnici. 

Potom su napravile kremu od batata i krumpira. Kuhani batat i krumpir smiksale su s karameliziranim maslacem koji joj je dao orašasti okus. Začinile su ju samo sa soli i malo muškatnog oraščića. 

"Neka bude masno", rekla je Klara, a Maja dodala: "Dečki će to sve potrošiti."

Naposljetku im je ostalo podgrijati kremastu Podravka gotovu juhu od bundeve te ju začiniti s nekoliko kapi bučinog ulja. 

"Znači izbjegavam juhu, preskačem taj dio, ali nedjeljom uvijek kod punice se mora juhica jest'. Pozdrav punici", kazao je jedan vatrogasac. 
Drugi nije bio ljubitelj ružmarina. "Meso mi se ne sviđa, uopće se ne osjeti meso, nego samo taj ružmarin. Znači lungić je bio fino pečen, začinjen, ružmarin mi se sviđa, pire je okej."

Međutim njegov kolega se nije bunio. "Meni je super i ja ću sve pojest'."

Koje ocjene su dobile Klara i Maja, pogledajte u videu. 

Sponzorirani sadržaj donose Index i Podravka u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više