Video - Skandal na Beoviziji: Šuša namjestila sudionike jer ne voli narodnjake

"PRIHVAĆAJUĆI moguće posljedice ove izjave priznajem da ne volim narodnjake i da sam redovito gledala 'Gala večeri' u Operaciji Trijumf zato što je to jedina emisija na srpskim televizijama koja propagira drugu vrstu glazbe", napisala je urednica zabavnog programa RTS-a, Sandra Šuša opravdavajući se tako glavnom direktoru državne televizije Aleksandru Tijaniću za propuste u radu i namještanju sudionika ovogodišnje Beovizije.

"To su uspješni i gledani formati koji se u mnogim europskim zemljama emitiraju već godinama"

Naime, nakon što je u srpskom Kuriru objavljen privatni mail kojeg je glavna urednica programa krajem siječnja poslala direktoru Tijaniću, počela su se postavljati razna pitanja o valjanosti ovogodišnje Beovizije, natjecanja kojim se izabire pjesma koja će predstavljati državu Srbiju na Eurosongu. Isto pitanje se postavljalo prije nekoliko mjeseci kada su mediji saznali da je ubačeno nekoliko pjesama nakon isteka natječaja i da će se na Beoviziji natjecati čak sedam neafirmiranih pjevača iz Operacije Trijumf.

"Već nekoliko proteklih godina je sasvim normalno da se na nacionalnim natjecanjima i Eurosongu prijavljuju sudionici raznih zabavnih showova, poput Operacije Trijumf, Pop idola, Super star, te nekih drugih. To su uspješni i gledani formati koji se u mnogim europskim zemljama emitiraju već godinama", nastavila se opravdavati Šuša.



Šuša je smijenjana, a pobjedu je odnio Marko Kon i Milan Nikolić s pjesmom "Cipela"

Urednica zabavnog programa je također napisala kako nije neobično to što natjecatelji Operacije Trijumf imaju kvalitetne pjesme na kojima se počelo raditi prije raspisanog natječaja za pjesmu Beovizije. "Ako nešto od gore navedenog utječe na regularnosti izbora pjesama, ja sam jedina odgovorna za to. Budući da znam da priča o namještanju postoji, kao i što znam od koga potiče, pitala sam vas želite li promijeniti odluku komisije prije nego što je objavimo", napisala je za kraj Sandra Šuša koju je nakon prve večeri Beovizije Tijanić smijenio s mjesta predsjednice žirija, a sve samo zato jer je OT bend dobio maksimalan broj bodova od publike i žirija.

Nakon što je Šuša smijenjena s mjesta predsjednice žirija ovogodišnje Beovizije, na finalnoj večeri je OT bend s pjesmom "Blagoslov za kraj" od žirija dobila samo pet bodova što je znatno manje od 12 bodova koliko su dobili večer prije. Pobjedu je sa samo dva boda više ipak uzela pjesma "Cipela", duet Marka Kona i Milana Nikolića u kojoj je središte pažnje - harmonika.

Osim OT benda u kojemu pjevaju Nikola Paunović, Nikola Sarić, Đorđe Gogov i Vukašin Brajić, na Beoviziji su sudjelovali i drugi bivši studenti Akademije, Sonja Bakić, Danijel Pavlović i Milica Majstorović, dok je od hrvatskih predstavnika na Dori zapjevala Ana Bebić i Igor Cukrov, s pjesmom "Lijepa Tena", koji je između ostaloga jedini izborio nastup na Eurosongu u Moskvi.

A.M.
Foto: Vlatka Hren, Blic

Pročitajte više