Video: Suptilna golotinja, noge Renate Sopek i trudna Malina otvorili Cro A Porter

IAKO ovo stvarno zvuči kao floskula, kada je moda u pitanju, Hrvati ne osjećaju recesiju. To je dokazala i prva večer ovosezonskog Cro A Portera koja je već tradicionalno na Velesajmu i ovaj put privukla mnoge hrvatske modoljupce, međutim, mnogo je bilo i onih koji su prvu večer odlučili propustiti. A što se moglo vidjeti? Svoje modne prijedloge dali su Hippy Garden, Ledenko, Fjaba, Tihomir Krznarić, Ani Ani, i kao šećer na kraju Elfs. Revija koja je kod publike izazvala najviše oduševljenja bila je pletena crno-bijelo u boji kolekcija Tihomira Krznarića kakve smo od njega i navikli viđati. Njezina nosivost i urbanost je isplativa, osim kod  najupečatljivijeg komada, velikog bijelog ogrtača koji se modelu koji ga je nosio neprekidno zaplitao o noge.

Hippy Garden, kojemu je ove godine pripala čast da otvori velesajam mode, predlaže suptilnu golotinju, tamne boje i iako otkrivenu, ipak dojmom pritajenu ženstvenost, a koliko se iz publike dalo ocijeniti, na materijalima se ovaj put nije štedjelo, što bi ovu kolekciju moglo učiniti punim pogotkom za vodeće trendseterice i njihovom brendu tako priskrbiti novu klijentelu.

Elegancija i suptilna ženstvenost uvijek su u modi

A iako su sve predstavljene kolekcije bile itekako nosive, peticu za prijedlog kako bi žena svakodnevno mogla/trebala izgledati na poslu, u šetnji, po kući, večeras je odnio Ani Ani. Dizajnerica nije predstavila ništa revolucionarno, kao uostalom i nitko drugi već jako dugo, ali inspiracijom tajnicama sa sredine prošlog stoljeća nije mogla pogriješiti; elegancija i suptilna ženstvenost uvijek su u modi.

Malina Grahek zbrisala

Elfsi, koji su svoju kolekciju inspiriranu naftom, pustinjom i "Dinastijom" izlagali zadnji. Nekoliko outfita za smione dame i jedna torba vjerojatno već i vise u Severininom ormaru, a ostatak kolekcije dizajnirane potpuno u duhu hrvatskih Dolce&Gabanne ionako će se ubrzo razgrabiti na otvorenju njihova dućana. Reviju im je nosila trudna Malina Grahek koja je, odmah nakon  što su se svjetla pozornice ugasila, zbrisala novinarima.

Ali da se vratimo na floskulu s početka priče, Cro A Porter je sinoć dokazao da je i dalje, ako ne jednina prava, onda najbolja modna manifestacija u Hrvata. Međutim, dašak dodatnog glamura dobio bi kada publika ne bi bila nagurana poput sardina u konzervi, a ni ljudi što se skupljaju okolo i naguravaju s fotografima ne bi li vidjeli koju reviju, tu ne pomažu. Ali govore jednu stvar - moda je Hrvatima i više nego zanimljiva. A to je pohvalno i lijepo za čuti.

Poznati pohrlili, ali ne svi

A među onim Hrvatima kojima je moda najzanimljivija svakako su naše zvijezde i zvjezdice od kojih si mnoge još uvijek ne mogu dopustiti da preskoče otvaranje ovako važnog društvenog događaja. Od modnih sladokusaca tu su bili: Neven Ciganović, Nenad Korkut, koji je, koliko čujemo, odlučio promijeniti svoj zapušteni izgled i krenuo u teretanu, Borut Mihalić, Tihana Harapin Zalepugin, Mara Bratoš i mnogi drugi. U prvom redu su se naslikavali i Maja Šuput, Antonija Stupar, koja je došla bodriti kolegicu "samo je jedna Renata Sopek", Maja Lena Lopatny, koja nikako da zaobiđe ijedan društveni događaj, i mnogi, mnogi drugi. I svi su, nesumnjivo, uživali, pa uživajte i vi!

Pročitajte više