VIDEO U Netflixovoj hit seriji stalno se spominje jedan hrvatski grad

Screenshot: YouTube

OD 5. SVIBNJA na Netflixu je dostupna serija The Pentaverate. Riječ je o humorističnoj mini seriji čiji je kreator kanadski glumac i komičar Mike Myers.

"Nakon što je stoljećima utjecalo na globalne događaje, tajno društvo suočava se s opasnom prijetnjom iznutra. Može li kanadski novinar spasiti njih i svijet?" glasi opis serije. Glavno pitanje koje se proteže kroz seriju glasi: "Što bi bilo kada bi društvo od pet muškaraca u tajnosti utjecalo na događaje u svijetu radi većeg dobra?"

Mike inače glumi svih pet članova tajnog društva. Ujedno glumi tri lika s druge strane, novinare i teoretičare zavjere odlučne u namjeri da razotkriju Pentaverate. Mnogim gledateljima iz Hrvatske za oko je zapelo to što se jedan hrvatski grad spominje u seriji, i to često.

 

U službenom traileru za seriju nekoliko puta je spomenut Dubrovnik, a postoji i lik koji se zove The Maester of Dubrovnik (uz The Saester of Dubrovnik), kojeg je utjelovila Jennifer Saunders. Maester je glavni istražitelj za Pentaverate, a Saester njegova sestra i zaštitnica rezervnog ključa za glasačko tijelo Pentaveratea, koje je skriveno u njihovom rodnom Dubrovniku.

Jedan od Mikeovih likova u jednom dijelu trailera govori: "Šalju me u Dubrovnik. Ponavljam, šalju me u Dubrovnik." Na to drugi likovi zbunjeno odgovaraju: "Što je Dubrovnik? Je li to eufemizam za pretraživanje tvoje 'ne-ne' rupe?" 

Serija ima ocjenu 6.1 na IMDb-ju, komentari su pozitivni

Uz Mikea i Jennifer u seriji se pojavljuju Ken Jeong, koji je utjelovio casino mogula s opsežnim znanjem u teoriji kaosa vremenskih obrazaca, te Keegan-Michael Key, koji glumi nuklearnog fizičara koji od tajnog društva dobije zadatak riješiti kaotične klimatske promjene. 

Serija zasad nije ostvarila preveliku popularnost budući da ovog mjeseca trendingom Netflixa haraju serije Ozark, The Marked Heart, Bridgerton, The Lincoln Lawyer i druge. Na IMDb-ju serija The Pentaverate ima ocjenu 6.1 i skupile su se neke recenzije.

"Serija definitivno nije za ozbiljne ljude koji ne vole komediju", "Kakva genijalna serija. Slučajno sam je počeo gledati i iznenađen sam. Mike Myers glumi nekoliko likova savršeno, priča je zanimljiva", "Još zabavnih stvari s Mikeom Myersom", "Ako ste fan Austina Powersa, svidjet će vam se", neki su od komentara.

58-godišnji Mike Myers je inače dobitnik sedam MTV nagrada, nagrade Primetime Emmy i nagrade Ceha filmskih glumaca. Godine 2002. dobio je zvijezdu na Hollywood Walk of Fame. Poznat je po serijalu filmova o Austinu Powersu. 

Pročitajte više