VIDEO U ovom stambenom bloku u Kini živi 20 tisuća ljudi, prizor je nestvaran

Screenshot: TikTok

U STAMBENOM kompleksu Regent International, ogromnoj zgradi u Qianjiang Century Cityju u poslovnoj četvrti Hangzhoua u Kini, trenutno živi čak 20 tisuća ljudi, koji nikad ne moraju izaći iz njega. Naime, s obzirom na to da unutar zgrade mogu pronaći sve potrepštine koje im zatrebaju, stanari ovog kompleksa zapravo nemaju potrebe izlaziti izvan njega ako ne žele. 

@fatheristheone The Regent International apartment in Hangzhou, China is famous for having a lot of inhabitants comparable to a small town, around 20,000 #unreal #😎 #followme #love #free #forever #friends #earth #biggest#apartments#hangzhou #china ♬ original sound - father is the one

Zgrada, koja je prvotno dizajnirana kao luksuzan hotel, visoka je 206 metara te se sastoji od 39 katova, što je čini jednom od najvećih zgrada u Kini pa ne čudi što je postala viralna na TikToku. 

Grad u malom 

Kompleks može primiti do 30.000 stanara, no u njemu trenutno živi njih 20.000. Ovaj grad u malom uključuje brojne sadržaje, poput restorana, brijačnica, salona za manikuru, supermarketa, bazena i kafića. 

Zgradu je projektirala Alicia Loo, koja je inače projektirala i Singapore Sands Hotel sa sedam zvjezdica. Regent International trebao je biti hotel sa šest zvjezdica, no pretvoren je u kompleks otmjenih stanova koji su popularni među studentima, diplomantima i mladim stručnjacima. 

@herbs2help #china #hangzhou #crazy #apartment #building #fyp #foryoupage #fypage #architecture #design #luxury #interior #apartemen #apartments #apartmentliving ♬ ceilings - Sped Up Version - Lizzy McAlpine

Inače, najam manjih stanova bez prozora obično košta oko 195 eura mjesečno, dok veći stanovi s balkonima koštaju oko 520 eura mjesečno. 

Pročitajte više