VIDEO Upaljene lampice na Zrinjevcu, okupila se gomila građana

Foto: Index

ZAGREBAČKI Zrinjevac nešto iza 19 sati obasjale su tisuće lampica i tako označile početak Adventa u Zagrebu, koji će trajati do 7. siječnja.

Na Zrinjevcu se okupilo mnoštvo građana, unatoč pandemijskim mjerama. Organizatori su ih s platoa zamolili da stave maske na lica, a studenti su uime TZGZ-a i dijelili maske posjetiteljima na Zrinjevcu. 

 

Na paljenju lampica pojavio se i Tomislav Tomašević, koji je nešto ranije, u 17 sati, upalio prvu adventsku svijeću.

"Nadam se da ćemo u vrijeme došašća svi biti bolji prema drugima. Želim vam radost, ljubav, da svi budemo bolji ljudi. Hvala vam lijepa", poručio je nakon paljenja svijeće Zagrepčanima koji su se okupili na Trgu. 

Nema Ledenog parka

Za razliku od prijašnjih godina, ove godine neće biti najpopularnije atrakcije - Ledenog parka na Tomislavcu - kao ni kućica na Zrinjevcu. Zrinjevac će, dakle, ove godine biti samo ukrašen božićnim ukrasima.

Adventske kućice bit će na pet gradskih lokacija: na Trgu bana Jelačića i Europskom trgu, u Bogovićevoj i Gajevoj ulici te na Strossmayerovom šetalištu.

Uvodi se šest novih programa. To su Advent u LADU, Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima.

Motiv ovogodišnjeg Adventa su tradicionalne hrvatske igračke, a naglasak je stavljen i na kulturno-glazbeni program. 50 zagrebačkih ugostiteljskih obrta također će sudjelovati u ponudi Adventa kroz program Jingle Mingles.

Pročitajte više