VIDEO Vučića upoznali s robotom Emom, ispostavilo se da je veći populist od njega

Screenshot: Tanjug

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić posjetio je izložbeni prostor Centra za robotiku i umjetnu inteligenciju u obrazovanju u prostoru Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Pritom su ga upoznali s Emom, humanoidnim robotom. Vučić je odlučio popričati s robotom, koji se pokazao kao prava ulizica i populist.

Vučića je zanimalo zašto je Ema došla u Srbiju.

"Ja volim Srbiju. S obzirom na to da sam oblik pametne tehnologije, očigledno je da biram da budem u Srbiji. Ne samo zbog izuzetnih ljudi, bogate tradicije i prirode, već zato što je to zemlja koja pred sobom ima svijetlu budućnost. Zbog izuzetnih umova ove zemlje došla sam unaprijediti obrazovanje djece u Srbiji uz pomoć suvremenih obrazovnih tehnologija iz Kine za učenje jezika i izučavanje znanstvenih disciplina", nabrajala je Ema dok se Vučić zadovoljno smješkao.

"Centar za robotiku u kojem radim omogućit će djeci u Srbiji najbolje obrazovanje na ponos svakog roditelja, a Srbija će postati jedna od najnaprednijih zemalja na svijetu, baš kako bi trebala biti", završila je Ema, a čak se ni Vučić nije mogao ne nasmijati na to.

Pročitajte više