Vikend vam prebrzo prođe? Ako napravite ovo, činit će vam se da traje puno dulje

Foto: Instagram

IAKO od petka do nedjelje imamo oko 48 sati slobodnog vremena, često nam se to ne čini tako i vrijeme nam prebrzo proleti.

Mnogi se osjećaju tako, ali čini se da postoji jedan način na koji bi mogli usporiti vrijeme i stvoriti osjećaj kao da nam vikend jako dugo traje, piše EliteDaily.

Neuroznanstvenik i profesor na Sveučilištu Stanford David Eagleman savjetuje da jedna stvar koju možete napraviti da vam se vikend čini duljim je novo iskustvo. Koncept ovog savjeta objasnio je za New York Magazine.

"Kada iskusite nešto novo, na kraju dana čini vam se da je dulje trajao. Kada ste dijete sve vam je novo i zato vam vrijeme prolazi sporije te imate jako puno uspomena. Tako primjerice kad se prisjećate ljeta iz djetinjstva čini se da je dugo trajalo jer ste doživljavali svakakva nova iskustva", rekao je.

"I sad smo odrasli i puno toga smo već, više ili manje, prošli i to je razlog zbog kojeg nam vrijeme jako brzo prolazi. Doživljavamo ista iskustva i zbog toga osjećamo da nemamo vremena. Ali, kad iskusite nešto novo, vaš će mozak većinu svoj energije utrošiti na procesuiranje novih i nepoznatih informacija i pretvoriti to u novu uspomenu", objasnio je.

David savjetuje da bi vam bilo koje novo iskustvo moglo pomoći da stvorite osjećaj kao da vam je vikend dugo trajao. Putovanje, odlazak u novi restoran, bavljenje sportom kojim se niste dugo bavili, odlazak u prirodu, razgovor s ljudima koje niste dugo čuli – bilo što što ne radite inače.

Pročitajte više