Visoke performanse i dugotrajna baterija čine Huawei P40 lite savršenim za gaming

Foto: Huawei

KAKO biste mogli zaista uživati u mobilnim igrama, potreban vam je telefon visokih performansi. Nedavno lansirani Huawei P40 lite opremljen je Kirin 810 čipsetom koji osigurava stabilnost uz vrhunske performanse kod HD igara, a nudi i brojna grafička poboljšanja. Uz to, ovaj pametni uređaj omogućava i dulje uživanje u igranju.

Napredni Kirin 810 čipset i Kirin Gaming+ grafika

Huawei P40 lite opremljen je Kirin 810 čipsetom proizvedenim 7 nm tehnološkim procesom koji je zaslužan za bolju energetsku učinkovitost, uz istovremeno smanjenu potrošnju energije i zagrijavanje. U usporedbi s drugim čipsetima u kategoriji, performanse jedne jezgre čipseta Kirin 810 bolje su za 11 posto, a performanse više jezgri za 13 posto. Grafička jedinica koristi prilagođeni procesor Mali G52, na kojem su performanse poboljšane za 15 posto u usporedbi s izvedbom konkurentskih čipseta.

Huawei P40 lite koristi također i Kirin Gaming+ tehnologiju koja poboljšava učinkovitost radne memorije, centralnog procesora i grafičkog procesora kako bi se poboljšala grafička razlučivost i stabilnost. Uzmimo za primjer popularnu igru PUBG. Preporučen je odabir „Balanced“ postavki koje većini korisnika osiguravaju zadovoljavajuću razinu gaming iskustva. Međutim, u slučaju tako ograničavajućih postavki, igrači imaju određene poteškoće, kao što su jasno uočavanje ostalih igrača skrivenih u travi.

Huawei P40 lite, opremljen Kirin Gaming+ tehnologijom dopušta korisnicima promjenu postavki s opcije „Balanced“ na opciju "HD“ i tako im osigurava kvalitetnije gaming iskustvo. Uz to, korisnici također mogu odabrati postavke "AA“ ("anti-aliasing“) i "Shadow" uz pomoć kojih mogu uočiti bilo koje vozilo na velikoj udaljenosti, ili čak ostale igrače skrivene u travi.

Nova generacija GPU Turbo procesora daje stabilnost uz visoke frekvencije osvježavanja kadrova

Huawei P40 lite dolazi s GPU Turbo grafičkim procesorom nove generacije. Procesor već podržava više od 30 igara, uključujući PUBG, Fortnite, MOBA naslov Arena of Valor i mnoge druge.

PUBG igrači koji koriste HUAWEI P40 lite uživaju u prednostima visokog FPS-a koji im omogućuje nesmetano gaming iskustvo. U igri u kojoj sudjeluje pet igrača, GPU Turbo osigurava latenciju koja se mjeri u milisekundama čime se povećava preciznost igrača. Dodatna prednost GPU Turbo tehnologije je i to što smanjuje potrošnju energije za 10 posto čime se produljuje i vrijeme trajanja baterije, odnosno igranja.

Baterija kapaciteta 4200 mAh i Huawei SuperCharge punjač snage 40 W

Huawei P40 lite dolazi s baterijom kapaciteta 4200 mAh zbog čega omogućuje cjelodnevno korištenje uređaja bez potrebe za ponovnim punjenjem.

Štoviše, Huawei P40 lite koristi SuperCharge punjač snage 40 W koji može napuniti pametni telefon do razine od 70 posto u samo pola sata. Tehnologija koja omogućava ovako brzo punjenje nosi certifikat TÜV Rheinlanda pa je moguće koristiti telefon za igranje i istovremeno puniti njegovu bateriju, a da performanse ostanu na istoj visokoj razini.

Ako telefon koji trenutno koristite nema zadovoljavajuću brzinu osvježavanja kadra (FPS), baterija mu ne traje dovoljno dugo, a za punjenje zahtjeva puno vremena, razmislite o Huaweiju P40 lite - nećete se razočarati.

Huawei AppGallery

Huawei P40 lite dolazi s Huaweijevom platformom za distribuciju aplikacija - AppGallery trgovinom. Huaweijev AppGallery nudi prvu pravu alternativu dosadašnjem standardu u zadnjih 10 godina. Otkad je globalno lansiran, AppGallery je pokazao impresivan rast: preko 28 milijuna aktivnih korisnika u Europi te preko 400 milijuna globalno.

Kompanija svakodnevno radi na povećanju broja aplikacija u trgovini, a osim globalno popularnih aplikacija, sve su dostupnije i lokalne aplikacije, poput raznih aplikacija mobilnog bankarstva, medija, taksi službi ili telekomunikacijskih kompanija.

U kratkom videu provjerite kako jednostavno postaviti vaš novi P40 lite te doći do svih aplikacija.

Huawei P40 lite dostupan je u prednarudžbi od 16. do 23. ožujka u Midnight Black, Crush Green i Sakura Pink bojama. Oni koji se odluče prednaručiti uređaj u Mobisu, Smartsonu ili Elipsu na dar će dobiti i Band 4 fitness narukvicu.

Pročitajte više