Vjeran Simunić bio je gost na svadbi princa od Bruneja i ljepotice hrvatskih korijena

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Profimedia

Hrvatski nogometni trener Vjeran Simunić bio je gost na vjenčanju princa Abdula Mateena od Bruneja i Anishe Ishe Kalebić, ljepotice hrvatskih korijena.

"Ovdje počinje jedno impozantno vjenčanje koje traje već desetak dana, ali s ovom večeri praktički završava. Kao što vidite, netko će reći je li moguće... Moguće je, ovdje ima preko četiri tisuće uzvanika", javio se Vjeran snimkom za Dnevnik TV u nedjelju.

Posljednja ceremonija održala se u najvećoj rezidencijalnoj palači na Brunejima.

"Palača koja ima najviše soba na svijetu - 1700, koja ima 200 tisuća kvadrata zemljišta okoline, koja ima garažu s preko sedam tisuća automobila, tako da sve što bih vam sada rekao zvuči malo, na neki način, nestvarno, ali je stvarno", dodao je Vjeran i otkrio što se jelo na svadbi.

Aljaški kraljevski rak, marinirani rep jastoga i sorbet od manga s ptičjim gnijezdom samo su neka od posluženih jela. Svo posuđe bilo je srebrno i zlatno.

"Sve je pozlaćeno, to je jednostavno nemoguće opisati! I eto, tu uživamo u kao nekom raju još nekoliko dana i idemo prema Maleziji i vraćamo se u Hrvatsku", zaključio je Vjeran, koji je 2008. godine vodio jedini profesionalni brunejski nogometni klub.

Podsjećamo, svadbena svečanost trajala je deset dana, a jučerašnjoj najvažnijoj ceremoniji prisustvovali su čelnici vlada i brojni gosti iz Azije i s Bliskog istoka. Vjenčanje je održano u palači Istana Nurul, a mladenci su pozirali na tronu u tradicionalnoj vjenčanoj odjeći. Anisha je blistala od sreće.

Sin sultana Hassanala Bolkiaha donedavno je slovio za vječnog i najpoželjnijeg neženju, ali ipak se odlučio skrasiti. Živio je razuzdano i raskalašeno, ali takvom stilu života na put je stala njegova prijateljica iz djetinjstva - Anisha.

Pročitajte više