Vodič za spajanje praznika: Evo što ćete sve moći spojiti u 2017. godini

 Foto: Instagram

TRADICIONALNO, s dolaskom nove godine, Hrvati se pitaju kakvo je stanje s praznicima te koliko će produženih vikenda novo ljeto izroditi.

Odmah da vas umirimo - ne brinite, 2017. godina će biti blaža od 2016. i bit će više spajanja praznika s vikendima.

Prvi produženi vikend stiže već u siječnju jer Sveta tri kralja padaju u petak. Veljaču i ožujak ćete morati preživjeti bez dužih odmora, a onda vas čeka Uskrsni ponedjeljak koji je ove godine 17. travnja.

Dobra vijest je i da Praznik rada pada na ponedjeljak pa eto još jedne mogućnosti za produženi vikend. Lipanj, omiljeni blagdan svih "spajača" praznika s vikendom, i ove će godine biti jako plodan.

Tijelovo, 15. lipnja, i Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, padaju na četvrtak, što znači da su velike šanse da ćete dva vikenda zaredom biti slobodni po četiri dana, a ujedno tako i proslaviti Dan državnosti, koji je u subotu, 25. lipnja.

Dan domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, ove godine pada na subotu, no zato je Velika Gospa u utorak pa stiže mogućnost za ugodna četiri spojena dana na moru.

Dan nezavisnosti, 8. listopada, je u nedjelju, a Svi sveti u srijedu, što će biti velik izazov za one malo hrabrije u spajanju praznika.

Božić pada na ponedjeljak pa su, sa Svetim Stjepanom u utorak, to još četiri neradna dana u komadu.

U 2018. godinu ući ćemo s još jednim produženim vikendom, jer je prvi dan 2018. godine u ponedjeljak.

Pročitajte više