˝Vogue˝ objavljuje prvi roman seksi manekenke Sophie Dahl

POZNATI ženski magazin prvi se dokopao autorskih prava "bajke za odrasle" pod nazivom "The Man With The Dancing Eyes" u kojem se, navodno, opisuje njena veza sa starim rockerom Mickom Jaggerom.
 

Roman će se objavljivati u nastavcima od veljače, a novopečena književnica izjavila je kako je pisanje mnogo teže od poziranja fotografima jer se morate izraziti psihički, a ne fizički.

Na pitanje da li je roman autobiografski seksi ljepotica je objasnila da u njemu ima "pola zbilje i pola mašte".
 

Ona se sama već pojavila u jednoj knjizi kada je Jaggerov dugogodišnji vozač objavio svoje memoare u kojima opisuje kako se manekenka seksala s Mickom na stražnjem sjedalu njegova automobila pa je zbog toga završio na sudu.
 
Sophie ima spisateljske gene jer je njen djed Roald Dahl poznati engleski autor knjiga za djecu. Njeno prvo djelo ipak je namjenjeno samo odraslima.
 
Plavokosa ljepotica stigla je na modne piste sa 16 godina, a zbog punašnog izgleda mnogi su njenu pojavu nazvali "perverznom" za djevojku koja se želi baviti manekenstvom.

Slušajući kritike podrgla se strogoj dijeti i postigla savršen izgled koji je iskoristio čuveni kreator Yves Saint Laurent za svojevremeno reklamiranje parfema "Opium".

Kako je Sophie na oglasima i plakatima imala samo cipele s visokom petom i nakit, moralisti su ih zabranili, a njoj donijeli ogromnu popularnost koja se još povećala nakon veze s poznatim osvajačem mladih manekenki Jaggerom.

Pročitajte više