Vožnja ovim vlakom košta i do 67 tisuća eura. Jasno je i zašto

Foto: Instagram

VOŽNJA Orient Expressom nije stvar prošlosti i romana Agathe Christie.

Ako niste znali, i danas se možete voziti Orient Expressom po Europi, a on se danas zove Venice Simplon-Orient-Express i u vlasništvu je Belmonda. Kao i u prošlosti, Orient Express nudi rute po Europi, a njegovi putnici, odnosno gosti, uživaju na godišnjem odmoru u vlaku.

Cijene vožnji su paprene i ovise o ruti, a vlak vozi po čitavoj Europi. Tako ćete, primjerice, za vožnju od Pariza do Venecije izdvojiti najmanje 4300 eura za običnu kabinu. Najskuplja karta današnjeg Orient Expressa košta 67 tisuća eura koliko izdvoje putnici koji putuju od Istanbula do Pariza u najskupljoj kabini u vlaku.

Cijene uključuju sve obroke na brodu, koji se obično sastoje od večere u četiri slijeda, kontinentalnog doručka i kasnog obroka ili ručka u tri slijeda, usluge stjuarda i recepcije uz šampanjac po dolasku.

Luksuz na kotačima

Luksuzni hotel na kotačima, koji je spisateljicu kriminalističkih romana Agathu Christie nadahnuo da napiše svoj slavni roman Ubojstvo u Orient Expressu, od kraja 19. stoljeća povezuje Pariz s Istanbulom.

Tijekom godina rute su se mijenjale, a jedna od najpopularnijih bila od Pariza do Istanbula te ona koja je povezivala London i Veneciju. Orient Express nedavno je objavio da više neće putovati u London i iz Londona.

Orient Express je bio i ostao poznat po luksuzu i eleganciji. Unutrašnjost vlaka dizajnirali su vrhunski dizajneri, a prostor je izrađen od skupocjenih materijala, poput orahova drveta, kristala i zlata. Putnici mogu uživati u vrhunskoj hrani i piću te u raznim uslugama, poput onih krojača i frizera.

Prva vožnja realizirana je 1883. godine, a njime su putovale brojne poznate ličnosti, poput Winstona Churchilla, Agathe Christie i Ernesta Hemingwaya. Prolazio je kroz brojne europske države, a putovanja su se razlikovala po ruti, trajanju i luksuzu.

Pročitajte više