Val vrućine: Nauljene turistkinje prže se na suncu, kumice u Zagrebu traže zaklon

NAKON čestih ljetnih kiša i hladnog vremena u Hrvatskoj su ponovo zavladale vrućine. Iako je prijašnjih godina u ovo vrijeme već bilo osjetno manje turista na Jadranu, ovih dana sve vrvi od domaćih i stranih gostiju željnih mora, sunca i razgledavanja. Kupačice u Zadru dobro su se nauljile i bez zadrške se izložile jakom podnevom suncu, a i znatiželjnim pogledima. U Splitu je također sve puno turista. Sunčaju se i leže gdje stignu, na klupama i u parkovima.

Dubrovnik je već tradicionalno vikendom prepun stranaca koji doslovno preplave staru gradsku jezgru. Na ovim visokim temperaturama pokušavali su se rashladiti na sve moguće načine. Neki su skidali majice, polijevali se vodom, mahali lepezama, a najviše je turista osvježenje potražilo na Onofrijevoj česmi.

U kopnenoj Hrvatskoj ljudi traže bilo kakav hlad ili kupalište kako bi se sklonili s vrelog asfalta. U Osijeku su ulice puste, a nekolicina građana odabrala je kupalište na Dravi kao spas od vrućine. Zagrebom uglavnom šeću turisti, dok se svi ostali skrivaju u hladu svojih domova. Fontane i parkovi su omiljeno mjesto za rashlađivanje, dok se kumice s Dolca od sunca skrivaju ispod vreća domaće, neprodane hrane. Riječki Korzo također je gotovo pust pa se prolaznici uglavnom drže sjenovite strane trga.

Pročitajte više