Will Smith unatoč Cruiseovim nadama nije "popušio" scijentologiju

NAKON što je David Letterman izrešetao Victoriju Beckham pitanjima o "preobraćaju Beckhamovih na scijentologiju na nagovor njihovih prijatelja Katie i Toma", a Posh ipak opovrgnula sve poveznice s tom "religijom", sada je na tapeti glumac Will Smith, Cruiseov najbolji prijatelj, za kojeg se u zadnje vrijeme nagađa kako je i on zapeo za "Tomovu vjeru". No, Will oštro demantira kako je član ikakve vjerske zajednice, pogotovo scijentološke.

"Nije istina da sam scijentolog. Ne moraš biti židov da bi bio prijatelj sa Stevenom Spielbergom. Ne moraš biti musliman kako bi se družio s Muhammadom Alijem. Isto tako, ne moraš biti scijentolog da bi bio prijatelj Tomu Cruiseu", rekao je Will Smith, koji tvrdi kako je "kršćanin koji voli proučavati sve religije". No, ako Will, kako kaže, "samo" proučava scijentologiju, zašto je onda članovima ekipe filma "Hancock" povodom završetka snimanja poklonio bon za testiranje osobnosti u scijentološkom centru?

Cilj tog testa je, naime, preobratiti nekoga na scijentologiju otkrivanjem njegovih mana u karakteru koji se onda mogu ispraviti slijeđenjem takozvane "religije".

"Duhovi  vanzemaljaca zapeli su u ljudskim tijelima"

Otkad se Tom primio scijentologije (koja je priznata jedino u SAD-u i koja nema nikakvih dodirnih točaka sa transcendentalnim u bilo kojem smislu, što znači da nije religija već ideologija), mnogi holivudski glumci pomamili su se za nečim o čemu, zapravo, nemaju pojma.

Dok Tom "baca neke spike" kako je prema "Djelovanju Thetana IV" došao do najvišeg stupnja u vjerovanju (što znači da je bliže božanstvu od svih drugih sljedbenika neke druge religije), njegov prijatelj Will tvrdi da prema njegovoj "dobro prostudiranoj materiji" scijentologija sadrži 98 posto istih vjerovanja kao budizam ili kršćanstvo (dva preostala postotka vjerojatno se odnose na najnevjerojatniju stvar koju scijentologija kao "religija" uči, a ta je kako su svi ljudski problemi uzrokovani "duhom vanzemaljaca koji je zapeo u našem tijelu").

Tako si Tom može "za šešir zakačiti" svoj najviši stupanj, jer je scijentologija, barem prema Willovoj dobro prostudiranoj materiji, "praktički ista kao i sve ostale religije".

L.V.

Pročitajte više