William i Kate odlaze na službeni put u SAD, hoće li posjetiti Harryja i Meghan?

WILLIAM i Kate sljedeće godine planiraju otići na službeni put u Sjedinjene Američke Države, a fanove kraljevske obitelji zanima hoće li posjetiti princa Harryja i Meghan Markle. 

Prema nekim kraljevskim stručnjacima, susret se neće dogoditi.

"Za Williama i Kate je logičan korak da prisustvuju ceremoniji Earthshot u SAD-u 2022., gdje se očekuje da će biti i Harry i Meghan, no malo je vjerojatno da će se četvorka sresti", rekao je stručnjak za kraljevsku obitelj Phil Dampier za The Sun. 

Razlog tomu je, objašnjava stručnjak, što William i Kate neće pristati na mogućnost da vojvode od Sussexa postanu zvijezde događaja. 

"Oni su sada gotovo pa rivali pa ne vidim da će pomirenje doći baš tako skoro", dodao je Dampier. 

Do promjene u odnosima bi moglo doći samo ako se Harry i Meghan povuku, smatra on. Odnosno, ako bi Harry odustao od pisanja knjige o životu u kraljevskoj obitelji i ogradio se od izjava u intervjuu s Oprom Winfrey.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea posljednji su put Ameriku službeno posjetili 2014. godine u New Yorku.

"William i Kate oduvijek su bili vrlo popularni u SAD-u, ali nisu bili ondje neko vrijeme pa će htjeti poboljšati svoj profil, a sljedeće godine, tijekom kraljičinog platinastog jubileja, to bi bila zlatna prilika", dodao je Dampier. 

Iako su šanse za susret kraljevskih parova na ceremoniji male, ništa bolje nisu ni za Williamovo i Kateino odsjedanje kod Sussexa. Stručnjak smatra da bi se time fokus maknuo sa same ceremonije te da bi se puno više pozornosti dalo obiteljskim problemima, što nikome nije u interesu. 

Podsjećamo, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea vrlo su angažirani u borbi za očuvanje okoliša i protiv klimatskih promjena, a njihova inicijativa The Earthshot Prize sljedeće će godine biti predstavljena u SAD-u. Tijekom posjeta bi par trebao održati i dodjelu nagrada koje dodjeljuje Kraljevska zaklada. Svake godine zaklada dodjeljuje nagradu petorici dobitnika za njihov doprinos u očuvanju okoliša. 

Nagrada Earthshot u vrijednosti od milijun funti dodjeljivat će se za pet projekata svake godine od sada pa do kraja desetljeća.

Pročitajte više