Yaya nije trebala biti glavna pjevačica Jinxa, pogledajte kako je bend trebao izgledati

Screenshot: Press

VELIKIM koncertom u zagrebačkom Domu sportova Jinxi će proslaviti četvrt stoljeća postojanja i čak 20 godina od hita Smijem se. Na koncertu će izvoditi pjesme s aktualnog albuma Pogrebi & Pomiriši, ali i niz hitova iz karijere, među kojima će biti i neke rijetko izvođene, a rado slušane pjesme.

Dok su njihove pjesme više-manje poznate, manje se zna kako su Jinxi nastali.

"Ne znam koji je to dan bio kad su nastali Jinxi, ali možemo govoriti o danu kad je Yaya došla na audiciju. Tad sam u bendu bio samo ja i moja ritam mašina. Ne znam zašto, nisam ni ja previše znao svirati pa smo na audiciji probali Wish You Were Here Pink Floyda", ispričao je Coco Mosquito.

"Nisam ni ja znala puno od toga", dodala je Yaya.

Iako danas nitko ne može zamisliti Jinxe bez Yaye, zanimljivo je da u prvim planovima ona uopće nije trebala biti glavna pjevačica.

"Ja sam takav da kad sam tri akorda naučio išao sam raditi svoju pjesmu, a ne skidati tuđe. Nisam imao puno toga općepoznatog u repertoaru za probati, ali to jedno je bilo dosta. Ne znam jesmo li došli do kraja pjesme i tu je Yaya definitivno prošla, bila je na audiciji za back vokale jer sam ja htio pjevati", priznao je Coco.

Nakon nekoliko proba, kad su čuli Yayu ostali back vokali su pobjegli, dodao je.

''Onda sam i ja se povukao na back vokale. Tad su počeli dolaziti drugi dečki u bend", ispričao je. 

Pročitajte više