Yolanda Be Cool za Index: DJ-ing je kao seks - ok ti je samom, ali puno je bolje kad si s nekim

SVJETSKA glazbena atrakcija Yolanda Be Cool u sklopu programa Umag Party Nights, glazbenog dijela ovogodišnjeg ATP-a u Umagu, dolazi u Hrvatsku. Australski dvojac, kojeg čine popularni DJ-evi i producenti Sylvester Martinez i Johnson "Durango Slim" Peterson, na ATP stadionu nastupa 22. srpnja. Uoči njihova dolaska u Lijepu našu, u intervjuu za Index otkrili su što ih je potaknulo na suradnju, je li ih iznenadio uspjeh singla "We No Speak Americano", što su dosad čuli o Hrvatskoj i Zrću, što su najčudnijeg doživjeli s obožavateljima, što spremaju hrvatskoj publici te kakvi su im daljnji planovi, ali i što bi radili da nisu glazbenici.

Osim vaših velikih hitova "We No Speak Americano" i "Afro Nuts", što publika u Umagu može očekivati od vas?

Album nam je gotovo dovršen pa mogu očekivati da će čuti puno novih stvari s njega, zajedno sa stvarima ljudi koje volimo, kao što su Joyce Muniz, Max Bett i Playmode.

Jeste li sportski tipovi? Volite li gledati teniske mečeve?

Surfanje nam je najomiljeniji sport, ali i tenis može biti cool. Gledali smo neke mečeve lani na turniru u Švedskoj i bilo je stvarno cool.

Jeste li ikad bili u Hrvatskoj? Što ste dosad čuli o našoj zemlji i planirate li možda posjetiti "hrvatsku Ibizu" Zrće?

Nismo dosad još bili, ali mnogi naši prijatelji iz Sydneyja jesu i svi govore koliko je prekrasna. A za Zrće smo čuli da je "nova Ibiza" i jedva čekamo da to vidimo!

Obojica ste DJ-evi i producenti posljednjih desetak godina. Kako to da ste od 2009. godine odlučili raditi zajedno?

Shvatili smo da volimo istu glazbu, prijatelji smo, a kao što smo govorili i ranije, DJ-ing je pomalo kao seks - ok ti je kad to radiš sam, ali puno je bolje kad si s nekim.

Jeste li očekivali da će "We No Speak Americano" biti međunarodni hit, broj jedan na glazbenim top listama diljem svijeta?

Nismo, uopće. Željeli smo samo da se svidi DJ-evima i producentima koje volimo i kojima se divimo, i da je sviraju. Sve nakon toga je bilo veliki bonus.

Zašto ste za svoj duo odabrali ime Yolanda Be Cool? Je li to samo zato što ste veliki obožavatelji Quentina Tarantina i "Paklenog šunda" ili ima još kakvo objašnjenje?

To je definitivno referenca na jednu od nama omiljenih scena u jednom od nama najboljih filmova jednog od nama najdražih redatelja, ali bilo je i neobično, zabavno i još uvijek nije bilo zauzeto - tako da je to zapravo bila kombinacija svega toga.

Omiljena party destinacija?

Prilično je teško nadmašiti Ibizu.

Najčudnije iskustvo s obožavateljima?
 
Imali smo neke starije tipove, u pedesetim godinama života, koji su visili ispred hotela u kojem smo odsjeli i čekali na autograme. Bilo je pomalo čudno jer su držali u zraku naše fotografije. Nismo znali što misliti, ali nam je to na neki način bio kompliment.

Umorite li se ikad od svog posla?

Ne, nimalo. Osjećamo se jako privilegirano.

Što biste bili da niste glazbenici?

Hm... možda bi otvorili "Brazilian BBQ". (Lanac restorana u Australiji, op.a.)

Kakvi su vam planovi za ljeto - po pitanju turneje, ali i odmora?

Tijekom cijelog ljeta baza nam je Ibiza pa bismo bili nepristojni kad bismo tražili odmor. U pravilu imamo puno gaža diljem Europe, a između njih se vraćamo na Ibizu kako bi dovršili zadnje sitnice na našem prvom albumu.

Pročitajte više