Zabilježena rekordna prodaja za U2: U četvrtak kampiranje zbog karata?

IAKO je Balkan u posljednje vrijeme postao meta velikih svjetskih glazbenih zvijezda, već dugo nitko nije dignuo takvu medijsku prašinu, kao i potražnju za ulaznicama, kao što je to napravila rock skupina U2. U sklopu koncertne turneje "360°" i promocije dugoočekivanog albuma "No Line On The Horizon", popularna grupa će 10. kolovoza nastupati na zagrebačkom Maksimiru, a od prodaja ulaznica nas čeka nešto više od 24 sata.

U Barceloni 90 tisuća ulaznica rasprodano za 54 minute

Dok će online prodaja započeti 27. ožujka u ponoć i jednu minutu, na prodajnim mjestima će se naći u devet ujutro. Prema rezultatima dosadašnjih prodajnih mjesta u drugim gradovima diljem svijeta u kojima će U2 nastupati, čini se kako će za neke ta noć biti jako duga, a prodajna mjesta Ticketpro agencije pravi mali kamp pred kojima će neki možda i prespavati samo kako bi ujutro kupili svoju ulaznicu.



Cijena ulaznica za sjedenje na sjevernim tribinama iznosi 250 kuna, stajaća mjesta će biti 500 kuna, dok će ulaznice tribine istok,zapad,jug koštati 750 kuna. Ulaznice najzanimljivije obožavateljima nalaze se najbliže pozornici, na istoku i zapadu, te će za njih morati izdvojiti 1000 kuna, dok gledanje koncerta iz VIP lože košta čak 2000 kuna.

U prodaji će se naći 63 tisuće ulaznica, no kako kažu organizatori, već su dobili 25 tisuća upita za kupnju karata samo iz inozemstva po čemu se pretpostavlja da će karte biti rasprodane u rekordnom roku, kao što je to bio slučaj u drugim gradovima. Naime, dok je u Milanu, Gothenburgu i Amsterdamu prodano 300 tisuća ulaznica u manje od 24 sata, u Irskoj su dva koncerta rasprodana u nevjerojatnih 40 minuta. Rekord su također oborili i prodajom karata u Barceloni gdje je 90 tisuća ulaznica rasprodano za samo 54 minute.

A.M.
Foto: JLP

Pročitajte više