Zagreb uvršten u uži izbor za najpoželjniju novu filmsku lokaciju svijeta

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zagreb je, nakon iznimno uspješne godine u kojoj je ugostio snimanja svih vrsta audiovizualnih djela, uvršten u uži izbor prestižne međunarodne nagrade Global Production Awards kao najpoželjnija novootkrivena lokacija za snimanja, izvijestio je u petak Zagrebački filmski ured.

Za nagradu će se natjecati u kategoriji Emerging location, a finale dodjele bit će tijekom Filmskog festivala u Cannesu, 22. svibnja.

 

Ukupno je odrađeno 573 dana snimanja uzmu li se u obzir svi snimljeni filmovi, a među svim projektima najviše se istaknuo hollywoodski film Canary Black koji je osobito važan za promociju jer Zagreb prvi put glumi sebe i jedan je od važnijih likova priče.

Uz Canary Black, od većih projekata snimala se i druga sezona serije Hotel Portofino te brojne reklame poznatih tvrtki - Samsunga, Zalanda i PlayStationa. Grad Zagreb i Zagrebačka županija u proteklih su se nekoliko godina popeli na ljestvici najpoželjnijih gradova za snimanja u Hrvatskoj. Prema podacima HAVC-a, s četvrtog mjesta skočili su na drugo, iza Splitsko-dalmatinske županije.

Pročitajte više